Τα έσοδα της Sony από την ψυχαγωγία ανεβαίνουν, αλλά τα τριμηνιαία κέρδη του ομίλου καταρρέουν

NEWSROOM
Sony
Φωτό: Shutterstock

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας, Sony Group, είδε αύξηση των εσόδων των μονάδων μουσικής, παιχνιδιών και εικόνας κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Όμως τα κέρδη του ομίλου μειώθηκαν στο μισό από 459 δισ. γιεν σε 283 δισ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα στοιχεία της για τους τρεις μήνες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο το απόγευμα της Πέμπτης . Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 13% στα 2,37 τρισεκατομμύρια γιεν. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 54% και τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 170,26 γιεν, έναντι 367,08 γιεν το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Τους τελευταίους μήνες, η Sony ολοκλήρωσε την εξαγορά του ειδικού anime streamer Crunchyroll και ανακοίνωσε την προτεινόμενη εξαγορά της Firesprite. Πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για την πώληση της GSN Games στη Scopely έναντι 1 δισ. δολαρίων, η οποία, όπως είπε, θα αποφέρει κέρδη που ο όμιλος πιθανότατα θα εμφανίσει ως λειτουργικά.

Τον Σεπτέμβριο, η Sony δήλωσε ότι θα συγχωνεύσει το παράρτημα της στην Ινδία με την Zee Entertainment Enterprises. Ωστόσο, μέρη της συμφωνίας, ιδίως οι επιλογές της ανώτατης διοίκησης του συγχωνευμένου ομίλου, αμφισβητούνται δικαστικά από επενδυτές μειοψηφίας.

Πριν από τα αποτελέσματα, οι μετοχές του ομίλου που διαπραγματεύονται στο Τόκιο είχαν απομακρυνθεί από τα πρόσφατα υψηλά τους και τερμάτισαν 1% χαμηλότερα στα 12.970 γιεν την Πέμπτη. Στη Νέα Υόρκη, οι ADR μετοχές του ομίλου είχαν υποχωρήσει κατά 3,3% την Τετάρτη στα 113,23 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ