Το αφεντικό της Evergrande αναγκάστηκε να πουλήσει 277,8 εκατομμύρια μετοχές

NEWSROOM
evergrande
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της υπερχρεωμένης Evergrande αναγκάστηκε να μειώσει το μερίδιο του στην εταιρεία, σύμφωνα με τις καταθέσεις στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα προχώρησε στην πώληση 277,8 εκατομμυρίων μετοχών. Πρόκειται για μια αναγκαστική πώληση από τρίτο στον οποίο ο Χούι Κα Γιαν δέσμευσε τις μετοχές. Οι καταθέσεις έδειξαν ότι η πώληση έγινε για να επιβληθεί «εμπράγματη ασφάλεια» επί των μετοχών.

Τα έγγραφα δεν αποκάλυψαν ποιος ήταν αυτός ο τρίτος ή για πόσο πωλήθηκαν οι μετοχές. Ωστόσο οι υπολογισμοί του Bloomberg αναφέρουν ότι άξιζαν περίπου 64 εκατομμύρια Αμερικανικά δολάρια με βάση τη μέση τιμή της μετοχής της Evergrande την περασμένη εβδομάδα.

Με τις πρόσφατες πωλήσεις ο Χούι Κα Γιάν κατέχει πλέον το 59,78% της Evergrande, ενώ πριν είχε στα χέρια του το 61,88%.

Ξεπουλάει για να σώσει την επιχείρηση

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά ενεργειών που έχει κάνει ο ιδρυτής της εταιρείας για να γλυτώσει τη χρεοκοπία. Ο Χούι έχει πουλήσει αρκετά προσωπικά περιουσιακά στοιχεία καθώς η κυβέρνηση της Κίνας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει για τη διάσωση της Evergrande.

Μάλιστα τον Οκτώβριο, ανώνυμες πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας γνωρίζει ότι θα πρέπει να θυσιάσει τα δικά του χρήματα για τη διάσωση της Evergrande.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Χούι πούλησε 1,2 δισεκατομμύρια μετοχές. Αυτή ήταν και η πρώτη του αποεπένδυση από τότε που η Evergrande μπήκε στο χρηματιστήριο το 2009, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ