Αυξημένες κατά 12,8% οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo στο πρώτο εξάμηνο του έτους

NEWSROOM
Το σήμα των Jumbo
Το σήμα των Jumbo/ Φωτογραφία Eurokinissi

Αυξημένες κατά περίπου 12,8% ήταν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος- Ιούνιος 2022) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση σημειώθηκε «παρά την εισοδηματική αναστάτωση που προκαλούν η πληθωριστική έκρηξη και οι γεωπολιτικές συνθήκες, η ενεργειακή ανασφάλεια και το παράλογα ακριβό κόστος μεταφορών. Παρά ταύτα, καμία από τις παραμέτρους δεν παρουσιάζει βελτίωση αλλά αντιθέτως έχουν τάση περαιτέρω αρρυθμίας οδηγώντας το σύστημα στα απόλυτα όρια του».

Στην Ελλάδα τον Ιούνιο οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν μείωση κατά περίπου 1,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Συνολικά για το εξάμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά περίπου 21% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Στην Κύπρο οι πωλήσεις κατά τον Ιούνιο του 2022 αυξήθηκαν κατά περίπου 14%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στην Κύπρο, για το εξάμηνο του 2022 είναι αυξημένες κατά περίπου 25%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Στη Βουλγαρία, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 1,5% τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων, στη Βουλγαρία, για το εξάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά περίπου 0,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Στη Ρουμανία, οι πωλήσεις του δικτύου ήταν μειωμένες κατά περίπου 4% περίπου τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις, στη Ρουμανία, για το εξάμηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά περίπου 7% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Όμιλος Jumbo αξιοποιεί την ισχυρή οικονομική του θέση και συνεχίζει απερίσπαστα, το επενδυτικό του πρόγραμμα για το 2022-2023. Στοχεύοντας στην ενίσχυση της αγοράς της Ρουμανίας, η Jumbo θα προχωρήσει στο άνοιγμα ενός ακόμα ιδιόκτητου υπερ-καταστήματος στο Sibiu, πριν τα Χριστούγεννα του 2022.

Για το 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ακόμα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία και ένα υπερ- κατάστημα στην Κύπρο. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία.

Όσον αφορά το 2024 σημειώνεται ότι η «αβεβαιότητα είναι τέτοια που κινήσεις οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες θα γινόντουσαν σήμερα έχουν προς το παρόν ετεροχρονισθεί λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης του κόστους και τις πιθανολογούμενες παρενέργειές που αυτό μπορεί να έχει στην ανταγωνιστικότητα κάθε μελλοντικής μας επενδυτικής επιλογής».

ΣΧΕΤΙΚΑ