Έσοδα – ρεκόρ 1,4 δισ. δολάρια για την eXp World Holdings στο β’ τρίμηνο του 2022

NEWSROOM
Έσοδα – ρεκόρ 1,4 δισ. δολάρια για την eXp World Holdings στο β’ τρίμηνο του 2022

Η eXp World Holdings (Nasdaq: EXPI) μητρική εταιρεία των eXp Realty®, Virbela και SUCCESS® ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το β΄τρίμηνο το 2022, στα 1,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 34% στα 107,3 ​​εκατ. δολάρια, το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 26,9 εκατ. δολάρια. Οι μεσίτες στην πλατφόρμα eXp Realty αυξήθηκαν κατά 42% στους 82.856 στις 30 Ιουνίου 2022. Οι συναλλαγές ακινήτων που έκλεισαν αυξήθηκαν 30% στις 150.032. Ο όγκος συναλλαγών ακινήτων αυξήθηκε κατά 44% στα 57,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέλος η eXp Realty επεκτάθηκε στη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2022.

Glenn Sanford, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της eXp World Holdings

«Στη διάρκεια του β΄τριμήνου 2022 η eXp συνέχισε να αυξάνει το μερίδιο αγοράς και τα έσοδά της σε επίπεδα ρεκόρ, πιστοποιώντας ότι το μοντέλο λειτουργίας μας, είναι ανθεκτικό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Είμαστε επικεντρωμένοι στην ενίσχυση της πλατφόρμας μας για να παρέχουμε ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους μεσίτες μας μέσω της τεχνολογικής αναβάθμισης και της συνεχούς εκπαίδευσης. Εξαγοράσαμε την εταιρεία Zoocasa, παρέχοντας ώθηση στους Καναδούς μεσίτες μας. Ενισχύσαμε επίσης περαιτέρω την ομάδα διαχείρισης με προσλήψεις παγκόσμιας κλάσης που επικεντρώνονται στις συνδεδεμένες υπηρεσίες και στην καινοτομία των αποκλειστικών τεχνολογιών μας. Αξιοποιούμε τα βασικά μας πλεονεκτήματα της ικανοποίησης των μεσιτών καθώς συνεχίζουμε να επαναπροσδιορίζουμε τον κλάδο των ακινήτων».

Jeff Whiteside, CFO και Chief Collaboration Officer της eXp World Holdings

«Η eXp πέτυχε άλλο ένα τρίμηνο ρεκόρ με αύξηση εσόδων 42% και σταθερή κερδοφορία, ενώ επέστρεψε ένα ρεκόρ 56 εκατομμυρίων δολαρίων στους μετόχους μας μέσω επαναγορών μετοχών και μερισμάτων. Κοιτάζοντας το μέλλον, αναμένουμε ότι το ευέλικτο μοντέλο μας θα έχει ως αποτέλεσμα συνεχή αύξηση μεριδίου αγοράς καθώς πλοηγούμαστε σε πιο δύσκολες συνθήκες αγοράς. Αναμένουμε ότι η εστίασή μας στις συνδεδεμένες υπηρεσίες και η τεχνολογία θα ενισχύσουν περαιτέρω την πρόταση αξίας του αντιπροσώπου και των πελατών μας. Ταυτόχρονα, θα επικεντρωθούμε στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να προσφέρουμε κερδοφόρα, βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».

Νίκος Μανομενίδης Διευθυντής eXp Ελλάδος

«Οι οικονομικές επιδόσεις της eXp World Holdings στο β’ τρίμηνο του 2022, επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σταθερά σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού επιπέδου κερδοφορίας στο σύνολο του έτους, ενώ παράλληλα προχωρά η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος. Εργαζόμαστε καθημερινά και με συνέπεια για να πετύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο που είναι η σταθερή πορεία ανάπτυξης με συνεχώς διευρυνόμενο μερίδιο αγοράς και στην Ελληνική αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ