Κέρδη - ρεκόρ το 2022 για την Porsche

NEWSROOM
Porsche
Porsche

Η Porsche εξέδωσε ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο outlook για φέτος, αφού σημείωσε κέρδη ρεκόρ για το 2022, λόγω του υψηλότερου όγκου παραδόσεων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπογράμμισε ότι τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 27% στα 6,77 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, ενώ οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 2,6% στις 309.884.

«Εάν οι οικονομικά δύσκολες συνθήκες δεν εντατικοποιηθούν περαιτέρω, αναμένουμε οι πωλήσεις του Ομίλου για το οικονομικό έτος 2023 να αυξηθούν 17 με 19%», δήλωσε ο Λουτζ Μέσκε, αντιπρόεδρος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου για τα οικονομικά.

Το μεσοπρόθεσμo guidance βασίζεται σε έσοδα από πωλήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 42 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο Μεσκέ πρόσθεσε πως: «Μακροπρόθεσμα, στοχεύουμε σε πωλήσεις άνω του 20%».

Η Porsche αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων για τον Όμιλο Volkswagen και την οποία μάλιστα ξεπέρασε ως η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης κατά την πρώτη εβδομάδα εισαγωγής της στο γερμανικό χρηματιστήριο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η Volkswagen αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη της την Τρίτη. Οι μετοχές των Porsche και VW παραμένουν ανοδικές κατά περίπου 10% και 14% αντίστοιχα από την αρχή του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ