Για πρώτη φορά γυναίκα στο «τιμόνι» της Diageo

NEWSROOM
Ο CEO της Diageo Ivan Menezes και η διάδοχος του στην εταιρεία Debra Crew
Ο CEO της Diageo Ivan Menezes και η διάδοχος του στην εταιρεία Debra Crew

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, η Diageo, διόρισε την πρώτη της γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο.

Συγκεκριμέα η Diageo ανακοίνωσε ότι η μέχρι πρότινος Chief Operating Officer, Debra Crew, θα διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο Ivan Menezes, ο οποίος παρέμεινε επί μια δεκαετία στο τιμόνι της εταιρείας που παράγει μεταξύ άλλων την μπύρα Guinness και το ουίσκι Johnnie Walker.

Η Crew θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Ιουλίου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, ενώ σημειώνει πως ο διορισμός της Crew στη θέση του CEO σημαίνει ότι οι γυναίκες θα αποτελούν περισσότερο από το 50% της εκτελεστικής επιτροπής της εταιρείαςΗ Diageo είναι η έβδομη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE 100, και τώρα θα γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία της Βρετανίας που έχει στο «τιμόνι» της μια γυναίκα. Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορταζ του το CNN, υπάρχουν μόλις 9 ακόμα εταιρείες FTSE 100, που έχουν για CEO γυναίκες, όπως η φαρμακευτική GlaxoSmithKline και η τράπεζα NatWest.

Παράλληλα η Diageo είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο σε αξία αγοράς, μετά την AB InBev και τις κινεζικές Wuliangye Yibin και Kweichow Moutai. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εάν συμπεριληφθεί και ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος πουλά την σαμπάνια Moët και το κονιάκ Hennessy.

Ο Menezes αποχωρεί μετά από μια πολύ επιτυχημένη θητεία στη Diageo, κατά την οποία η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Πουλάει περισσότερο σκωτσέζικο ουίσκι, τεκίλα, βότκα και τζιν με βάση την καθαρή αξία πωλήσεων από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στον κόσμο.

«Ο Μenezes μεταμόρφωσε το παγκόσμιο αποτύπωμα, το χαρτοφυλάκιο και τη στρατηγική εστίαση της Diageo, τοποθετώντας την επιχείρησή μας ως ξεκάθαρο ηγέτη στα premium ποτά», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Javier Ferrán.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διορίσουμε έναν ηγέτη του διαμετρήματος της Debra στον ρόλο της CEOI», σημείωσε Ferrán πρoσθέτοντας ότι: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Diageo είναι στα σωστά χέρια για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της».

Η Crew εντάχθηκε στην Diageo το 2020 από την PepsiCo. Είναι η πρώην CEO της εταιρείας καπνού Reynolds American και έχει εργαστεί στην Kraft Foods, τη Nestle και τη Mars.

ΣΧΕΤΙΚΑ