Η Netcompany-Intrasoft αναπτύσσει τη νέα εφαρμογή της ΕΕ για την πρόληψη του καρκίνου

NEWSROOM
Netcompany-Intrasoft
Netcompany-Intrasoft

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του Netcompany Group A/S, ανακηρύχθηκε ανάδοχος στο πρωτοποριακό έργο της ΕΕ «Εφαρμογή για κινητά για την πρόληψη του καρκίνου», που εστιάζει στην ενημέρωση, πρόληψη και μείωση πιθανοτήτων νόσησης από καρκίνο, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε πληροφορίες για εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες.

Το 2022, ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για την Υγεία και τον Ψηφιακό Τομέα (HaDEA), ανακοίνωσε την Ευρωπαϊκή δέσμευση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου εγκαινιάζοντας το «Σχέδιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του καρκίνου», βασικό μέρος του οποίου είναι η Εφαρμογή της ΕΕ για κινητά για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες της Ευρώπης για την σημασία της πρόληψης, προσφέροντας μία δωρεάν, διαδραστική και φιλική προς το χρήστη εφαρμογή η οποία βασίζεται στους 12 πυλώνες του Ευρωπαϊκού Κώδικα κατά του Καρκίνου και θα είναι διαθέσιμη και στις 24 Ευρωπαϊκές γλώσσες. Η Netcompany-Intrasoft θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη, την πιλοτική εκτέλεση, την αξιολόγηση και την τελική διάθεση της, η οποία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως το ειδικά προσαρμοσμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Επιπλέον, η Netcompany-Intrasoft ηγείται όλων των εργασιών UI/UX, των μεταφράσεων καθώς και της διαχείρισης των ενδιαφερομένων μερών από όλη την ΕΕ.

Η εφαρμογή θα δημιουργηθεί σε στρατηγική συνεργασία με το ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και τη BUMPER, μια κοινοπραξία επιστημονικών φορέων της ΕΕ, που θα παρέχουν τεχνογνωσία και κρίσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη της εφαρμογής.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Netcompany-Intrasoft σχολίασε: «Η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου αποτελεί μια πολυαναμενόμενη και ευπρόσδεκτη Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που φιλοδοξούμε να βοηθήσει στην μάχη κατά της νόσου. Για δεκαετίες, η εταιρεία μας πραγματώνει με επιτυχία το ψηφιακό όραμα των δημόσιων φορέων στην Ευρώπη εστιάζοντας σε κρίσιμες ανάγκες των πολιτών, σε καίριους τομείς, συμπεριλαμβανομένου αυτού της υγείας. Επομένως, με μεγάλη χαρά αναλαμβάνουμε την πραγματοποίηση αυτού του νέου ευρωπαϊκού έργου, συνεισφέροντας έτσι σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέλλον για όλους».


ΣΧΕΤΙΚΑ