Η Apple άργησε να ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη και τώρα θα χρειαστεί να πληρώσει

NEWSROOM
Η Apple άργησε να ασχοληθεί με την τεχνητή νοημοσύνη και τώρα θα χρειαστεί να πληρώσει
AP Images

Η Apple σκοπεύει να επενδύει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την ανάπτυξη προϊόντων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι δαπάνες αυτές έρχονται καθώς ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Apple, όπως η Google, η Microsoft και η Amazon βρίσκονται πιο μπροστά τον τομέα του AI. Η Apple χρησιμοποιεί ήδη AI σε κάποια προϊόντα της αλλά δεν έχει λανσάρει κάτι σαν το ChatGPT της OpenAI ή το Google Bard. Αντίθετα, η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για πράγματα όπως η βελτίωση φωτογραφιών και την αυτόματη διόρθωση κειμένου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple έχει φτιάξει ένα δικό της γλωσσικό μοντέλο, γνωστό και ως «Ajax» και ένα Chatbot που εντός της εταιρείας αναφέρεται ως «Apple GPT». Ωστόσο, κανένα από τα δυο δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα σε κάποιο από τα προϊόντα της.

Η εταιρεία φέρεται να επιδιώκει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στη Siri, στο iMessages και στο Apple Music. Στο τελευταίο, η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει το AI για τη δημιουργία λιστών με τραγούδια όπως κάνει το Spotify που συνεργάζεται με τον OpenAI.

ΣΧΕΤΙΚΑ