Στην ελληνική αγορά εισέρχεται ο όμιλος Campari

NEWSROOM
Campari/Shutterstock

Στην ελληνική αγορά εισέρχεται ο όμιλος Campari, από την 1η Ιανουαρίου 2024, λανσάροντας την Campari Hellas. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα είναι μια κομβική αγορά για τον Όμιλο Campari, καθώς προσβλέπει και στις προοπτικές που έχει ως χώρα, ούσα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. «Η επένδυση στη χώρα διευρύνει περαιτέρω τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του και τον προσδιορισμό του σε κορυφαίο πρωταγωνιστή του κλάδου» σημειώνεται.

H Campari Hellas εγκαινιάζει την παρουσία της στην Ελλάδα με τα brands Aperol, Campari, Crodino, Bulldog gin, Wild Turkey, Skyy vodka και Grand Marnier, μεταξύ πολλών άλλων μαρκών του Ομίλου, ενώ λανσάρει και την Espolòn tequila. Από τον Ιανουάριο του 2024 αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εμπορία και διανομή των βασικών εμπορικών σημάτων του Ομίλου Campari στην ελληνική αγορά, που μέχρι το τέλος του έτους συνεχίζεται κανονικά από τους σημερινούς διανομείς, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Beverage World. Μοναδική εξαίρεση το Ούζο 12, που περνάει στη διαχείριση της Beverage World.

Ο Γιάννης Στράτος, Managing Director της Campari Hellas, επεσήμανε: «Η δημιουργία της Campari Hellas για τον Όμιλο αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και επένδυσης σε αγορές που έχουν σημειώσει ανοδικά οικονομικά αποτελέσματα, όπως η ελληνική. Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε τη θέση του Ομίλου στη χώρα, αλλά και να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ως Έλληνας, η επιστροφή μου στην χώρα διακατέχεται από έντονα συναισθήματα και από θέληση για σκληρή δουλειά και προσήλωση, στο να γίνει η Campari Hellas σημείο αναφοράς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας που διαχειρίζονταν τα brands του Ομίλου Campari ως τώρα, και συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχία τους στην χώρα και στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και τους πελάτες. Αυτή τη σχέση είμαστε εδώ για να τιμήσουμε, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία».

Μια ακόμα πρωτοβουλία του ομίλου Campari είναι και το Campari Academy, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας για τους επαγγελματίες bartenders. Το bartender community είναι πολύ ανεπτυγμένο στην Ελλάδα και συνεχώς εξελίσσεται, με τους επαγγελματίες του χώρου να καινοτομούν και να εντυπωσιάζουν με τη δημιουργικότητά τους. Μέσω του Campari Academy, οι Έλληνες bartenders έχουν την ευκαιρία να είναι μέρος μιας κοινότητας εκμάθησης, ανταλλαγής εμπειριών, ιδεών και τεχνογνωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ