Μασούτης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν

NEWSROOM
Μασούτης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν», τόνισε ο pρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Μασούτης από τις Βρυξέλλες.

Μέλη της ΚΕΕΕ βρίσκονται στην βελγική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στο έκτο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο Eπιχειρήσεων.

«Συμμετέχουμε στο έκτο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων, με στόχο να δώσουμε το μήνυμα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν», σημείωσε ο κ. Μασούτης και υπογράμμισε ότι «μετά από εργώδεις προσπάθειες και δυναμικούς αγώνες, εργαζομένων και επιχειρηματιών, το ελληνικό επιχειρείν βρίσκει ξανά το βηματισμό του». «Πατάμε στα πόδια μας και αντικρίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ρεαλισμό. Ρεαλισμό, στη βάση όσων συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και αισιοδοξία γιατί τα στοιχεία από την πορεία της ελληνικής οικονομίας μας το επιτρέπουν. Διαβάσαμε, άλλωστε, πρόσφατα και τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν για τη χώρα μας, στην ετήσια οικονομική έρευνα των ευρωεπιμελητηρίων». Όπως ανέφερε ο κ. Μασούτης η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα είναι έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις.

Προσέθεσε ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συζητήθηκε η βιωσιμότητα, η ενεργειακή κρίση, οι ελλείψεις και η ανάγκη αναβάθμισης του εργατικού δυναμικού.

«Επιστρέφουμε στις πατρίδες μας σοφότεροι. Κρατάμε αυτή τη φράση: Από την επιβίωση στην επιτυχία για όλους του Ευρωπαίους επιχειρηματίες και προχωράμε μπροστά», κατέληξε ο Ιωάννης Μασούτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ