Τράπεζα Πειραιώς: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο 

NEWSROOM
Τράπεζα Πειραιώς: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο 

Το 1 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει οι προσφορές για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) της Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα αποσκοπεί στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση. Το ομόλογο έχει διάρκεια 6 χρόνια με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη, ενώ αναμένεται να λάβει αξιολόγηση BB- από τη Fitch και Ba2 από τη Moody’s.

Ανάδοχοι της διαδικασίας έχουν ορισθεί οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley and UBS.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων, MREL (Minimum Required Eligible Liabilities).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει πετύχει ήδη τον στόχο της 1/2024 με ΜREL 21,8%, με πιο πρόσφατη έκδοση τον Ιούλιο όπου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred bond. Με το νέο ομόλογο η Πειραιώς βελτιώνει τη θέση της αναφορικά με τις απαιτήσεις του 2025.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει σε αυτή την κίνηση τώρα, καθώς έχει διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον από την ισχυρή πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο έκανε και η Eurobank την περασμένη εβδομάδα αντλώντας 500 εκατομμύρια ευρώ, συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ