Τράπεζα Πειραιώς: Στην τελική ευθεία η αποεπένδυση του ΤΧΣ – Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Τράπεζα Πειραιώς/ Φωτογραφία Eurokinissi

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία για το placement του 27% των μετοχών που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Δεύτερο βήμα

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον από διεθνή funds να είναι έντονο και ανάλογο αυτού για την Εθνική, το επόμενο και ίσως πιο σημαντικό στάδιο της διαδικασίας, είναι η ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία ειρίσθω εν παρόδω αναμένονται νωρίτερα φέτος και συγκεκριμένα στις 23Φεβρουαρίου.

Αν επιβεβαιωθούν κύκλοι της αγοράς, τα αποτελέσματα της Πειραιώς αναμένονται ισχυρά, γεγονός που θα πυροδοτήσει την ενεργοποίηση του placement.

Βήμα τρίτο

Στην τρίτη φάση πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν θα διατεθεί μέρος, όπως έγινε με την Εθνική, ή το σύνολο του 27% που κατέχει το ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε «κλειστά τα χαρτιά του».

Σε κάθε περίπτωση, η αποεπένδυση αναμένεται μέσα στον προσεχή Μάρτιο-πιθανότατα το πρώτο 15μερο- και η τελική απόφαση για το ποσοστό διάθεσης ανήκει στην κυβέρνηση. Στην περίπτωση διάθεσης όλου του ποσοστού, τα χρηματα που θα μπουν στα δημόσια ταμεία αναμένονται κοντά στα 1,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ