ΕΨΑ: Σε τροχιά ανάπτυξης μετά τη σημαντική επένδυση του ταμείου SMERC

NEWSROOM
ΕΨΑ: Σε τροχιά ανάπτυξης μετά τη σημαντική επένδυση του ταμείου SMERC

Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η ΕΨΑ, μετά τη σημαντική επένδυση του επενδυτικού ταμείου SMERC στην εταιρία. Η εμβληματική ελληνική εταιρία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας έκλεισε το 2023 με αυξημένες πωλήσεις.

Η ανάπτυξη εργασιών της εταιρίας θα ενισχυθεί σημαντικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5εκ ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση της παρουσίας της στην αγορά και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξής εργασιών και επιστροφής στην κερδοφορία.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Τάκης Πέρκιζας, «Έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες να υλοποιούμε ένα ευρύ σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΨΑ, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παραγωγής, αλυσίδας τροφοδοσίας, οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού. Με την στήριξη των μετόχων της, η εταιρία έχει πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξει το σχέδιο με σημαντικές επενδύσεις και δράσεις, που έχουν ως μεσοπρόθεσμο στόχο την εδραίωση της ΕΨΑ στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως την ελληνική μάρκα υψηλής ποιότητας αναψυκτικών. Ήδη μέσα στο 2024 θα έχουμε πολλά, ευχάριστα και ανατρεπτικά νέα για τους καταναλωτές και τους πελάτες μας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών ιστορίας της εταιρίας μας».

Λίγα λόγια για το SMERemediumCap

Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ