Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: 15 στα 15 στον διεθνή διαγωνισμό Anatolian IOOC 2024

NEWSROOM
Ένα από τα ελαιόλαδα που βραβεύθηκαν
Ένα από τα ελαιόλαδα που βραβεύθηκαν

Για το 2024, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και βαθμό δυσκολίας στο να διακριθούν.

Μια εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, με το απόλυτο ρεκόρ του 100% και 15 βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές σημειώθηκε στην Τουρκία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων Anatolian International Olive Oil Competition 2024.

Παράλληλα, οι 15 διεθνείς αυτές βραβεύσεις στο διεθνή διαγωνισμό της Τουρκίας, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ. Τα 848 διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate. Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και την Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκαπέντε (15) αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την τέταρτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Edremit, στην περιοχή Balikesir στην Τουρκία, από 11 έως 14 Απριλίου 2024. Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους και τους κανόνες που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) και κατατάσσεται με πολύ υψηλή βαθμολογία, 8 / 10, στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Anatolian IOOC 2024 πραγματοποιείται από κριτές και ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (experts, panel leaders και tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου. 

Για το 2024, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας και βαθμό δυσκολίας στο να διακριθούν.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με το απόλυτο ποσοστό επιτυχία του 100 %, με 15 εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους. Συγκεκριμένα συγκέντρωσαν 6 χρυσά και 9 ασημένια βραβεία, και έτσι κατατάσσονται με ένα νέο ρεκόρ στους μοναδικούς ελαιοπαραγωγούς που έχουν καταφέρει τον απόλυτο αριθμό 15 βραβεύσεων σε ισάριθμες συμμετοχές.

Ειδικότερα, οι διεθνείς βραβεύσεις των βιολογικών και gourmet ελαιόλαδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στον Anatolian IOOC για το 2024, είναι:

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις «αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου και αποδεικνύουν την προσπάθεια τους για την παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας βιολογικών ελαιολάδων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα στατιστικά σημαντικό θεωρείται το στοιχείο που εξάγεται από τα αποτελέσματα του διεθνή διαγωνισμού Anatolian IOOC 2024, το οποίο είναι το απόλυτο 100% ως ποσοστό με 15 βραβεύσεις σε 15 συμμετοχές διαφορετικών ελαιολάδων σε διεθνή διαγωνισμό, γεγονός που δεν έχει πετύχει άλλος ελαιοπαραγωγός παγκοσμίως.

Οι διεθνείς αυτές βραβεύσεις στον Anatolian International Olive Oil Competition 2024 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 848 διεθνών βραβεύσεων  παγκοσμίως, εξελίσσοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχουν ως ελαιοπαραγωγοί εξειδικευμένων και υψηλής ποιότητας ελαιολάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ