fbpxΘΕΣγάλα: Συνεχίζεται η λειτουργία των αυτόματων πωλητών | Economistas.gr
Skip to main content

ΘΕΣγάλα: Συνεχίζεται η λειτουργία των αυτόματων πωλητών

ΘΕΣγάλα: Συνεχίζεται η λειτουργία των αυτόματων πωλητών
Φωτο: ΙΝΤΙΜΕ

Οι αυτόματοι πωλητές και τα καταστήματα ΘΕΣγάλα συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, μετά την υπαγωγή του στον πτωχευτικό κώδικα. Όπως αναφέρεται, ο Συνεταιρισμός προχωρά σε πλήρη εξυγίανση και ανάπτυξη.

Ο Συνεταιρισμός την Παρασκευή 25/01/2019, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησε στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007. «Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο –χωρίς ασφυκτικές πιέσεις– να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας» αναφέρεται.

Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό το νόμο, όπως αναφέρεται, είναι μία προνοητική κίνηση και όχι μία αναγκαστική συνθήκη. «Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης» τονίζεται.

Πηγές της διοίκησης έλεγαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο Συνεταιρισμός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε «κούρεμα» οφειλών αλλά αντιθέτως γίνεται δυνατή, μετά από την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων βέβαια, η απόσχιση κλάδου από τον Συνεταιρισμό και ως εκ τούτου η ευκολότερη είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την προαναφερόμενη διαδικασία χωρίς την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007.

«Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από 2 περίπου χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με την χειρότερη οικονομική κρίση μετά την μεταπολίτευση, αλλά και με την δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας. Επακόλουθη συνέπεια αυτών, ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντι τους, είναι πρώτιστο μέλημα. Είναι ζήτημα αρχών για εμάς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους εκείνους που μας συντροφεύουν με την αγάπη τους και τη συνεχή εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας, υπογραμμίζοντας την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μας για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε τιμές προσιτές, όπως και τη συνέχεια της πορείας μας προς νέες καινοτομίες. Το ΘΕΣγάλα είναι βέβαιο ότι θα δικαιώσει τη νέα τάση στην οικονομία του "συνεταιρίζεσθαι" που σηματοδότησε με την ίδρυσή του. Για εμάς το «συν» δεν εκφράζει μόνο τον χαρακτήρα του Συνεταιρισμού, είναι το "συν" που μας συνδέει με την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο κατάστημα σούπερ μάρκετ SPAR στο Αιγάλεω
Νέο κατάστημα σούπερ μάρκετ SPAR στο Αιγάλεω
Συνολικά το δίκτυο της SPAR στην Ελλάδα αριθμεί 77 καταστήματα συνολικά με το πλάνο της εταιρίας για το 2019 να στοχεύει σε 107 καταστήματα, 47 πλήρους μετατροπής σε SPAR και 60 ακόμα σε ενδιάμεση φάση.
Νέο κατάστημα σούπερ μάρκετ SPAR στο Αιγάλεω
Αύξηση 8,8% στις πωλήσεις του λιανεμπορίου το Πάσχα
Αύξηση 8,8% στις πωλήσεις του λιανεμπορίου το Πάσχα
Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι πωλήσεις του λιανεμπόριο  και την εβδομάδα μετά το Πάσχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, παρουσιάζουν θετική τάση στο +4%, παρ’ όλο που η φετινή εβδομάδα είχε μια λιγότερη εργάσιμη ημέρα, λόγω Πρωτομαγιάς.
Αύξηση 8,8% στις πωλήσεις του λιανεμπορίου το Πάσχα
Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην Anuga 2019
Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην Anuga 2019
Περισσότεροι από 170.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019 (5-9 Οκτωβρίου 2019), τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο.
Ρεκόρ ελληνικών συμμετοχών στην Anuga 2019