ΤΡΙΚΚΗ: Στο σφυρί ακίνητα του διευθύνοντος συμβούλου

Σε πλειστηριασμό ακινήτων του προέδρου της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΕΑΣ) Τρικάλων και διευθύνοντος συμβούλου της γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ, Αχιλλέα Λιούτα, προχωρά η γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A.

Ο πλειστηριασμός αφορά υπόλοιπο οφειλών της ΕΑΣ Τρικάλων από βαμβάκι ύψους, 1.900.000 δολαρίων, στην γαλλική εταιρεία στην οποία είχαν δοθεί επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ.

Ειδικότερα, η γαλλική Mambo Commodities, με την οποία η Ένωση είχε έρθει σε συμφωνία για την αποπληρωμή οφειλομένων δόσεων, προσέφυγε στα δικαστήρια καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα έκδοσης διαταγών πληρωμής εις βάρος της ΤΡΙΚΚΗ αλλά και του προέδρου του συνεταιρισμού Αχιλλέα Λιούτα ο οποίος υπέγραψε την σχετική συμφωνία ως εγγυητής.

Μετά την θετική απόφαση του δικαστηρίου, βγαίνουν στις 18 Ιουλίου, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στο σφυρί δύο αγροτεμάχια του κ. Λιούτα στο Δήμο Φαρκαδόνας με τιμή πρώτης προσφοράς 15.035 ευρώ και 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Όσον αφορά το αν θα ακολουθήσει κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας Τρίκκη, είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση του, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πτώση τζίρου αλλά και ζημιές εμφάνισε το 2017 η γαλακτοβιομηχανία Τρίκκη η οποία αν και έχει ισχυρή παρουσία σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, έχει καταφέρει να κερδίσει και την προτίμηση του αθηναϊκού κοινού.

Στις εγκαταστάσεις της, στα Τρίκαλα, η Βιομηχανία Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ, παράγει φρέσκο γάλα, σειρά γιαουρτιών, ευρεία γκάμα τυροκομικών προϊόντων που περιλαμβάνει τυρί φέτα, κασέρι, ημίσκληρο «Θεσσαλιώτικο», γίδινο, γαλοτύρι, τελεμέ και σκληρό τυρί «Ρομάνο» από αγελαδινό γάλα, καθώς και ρυζόγαλο και κρέμα γάλακτος. Αιχμή της προϊοντικής γκάμας της είναι το «Γάλα ημέρας» και το πρόβειο γιαούρτι της.

Εκτός από την γαλακτοκομική αγορά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, έχει επεκταθεί εμπορικά στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Αθήνας. Προμηθεύεται ημερησίως περί τους 36 τόνους γάλακτος από κτηνοτρόφους της δυτικής θεσσαλικής υπαίθρου. Διαθέτει υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Λάρισα.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2017 διαμορφώθηκε στα 18,2 εκατ. ευρώ έναντι 19,7 εκατ ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Τα μικτά αποτελέσματα της διαμορφώθηκαν στα 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας κατήλθαν στις 845 χιλ. ευρώ έναντι 1,08 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το καθαρό της αποτέλεσμα, διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 40 χιλ ευρώ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ