Μπαράζ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στη ΔΕΠΑ

NEWSROOM
ΔΕΠΑ
Φωτό: Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που θα «σπάσει» την εταιρεία σε δυο μέρη.

Στη Βουλή έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για τον διαχωρισμό της εταιρείας σε εμπορία και δίκτυα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της ΔΕΠΑ ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί παράσταση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ, ο κ. Σκρέκας εξέφρασε τους προβληματισμούς της ΝΔ για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό. Εξέφρασε το ερώτημα “ποιος θα έρθει να δώσει τα χρήματα όταν θα έχει άλλους δύο μετόχους στη ΔΕΠΑ Εμπορίας με δικαιώματα που προσδιορίζουν που θα αγοράζει η εταιρεία αέριο;”. Παράλληλα τόνισε πως “απαξιώνετε την πώληση και το αποτέλεσμα για το δημόσιο θα είναι πολύ υποδεέστερο”.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε επίσης ότι η ΔΕΠΑ φέτος θα προμηθεύει κάτω από το 50% στην εγχώρια αγορά αερίου. “Ήδη έχει ανοίξει η αγορά στην προμήθεια και εισαγωγή. Γιατί λοιπόν χαμηλώνετε το τίμημα που μπορεί να έχει το δημόσιο από την πώληση του 50%; Κάνετε το διαγωνισμό στρεβλά... Το να έρθει ένας παθητικός μέτοχος δεν προσφέρει κάτι στη χώρα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ