fbpxMLS: Είσοδος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας MAIC στην αγορά της Σερβίας | Economistas.gr Skip to main content

MLS: Είσοδος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας MAIC στην αγορά της Σερβίας

MLS: Είσοδος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας MAIC στην αγορά της Σερβίας

Την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής MAIC™ στην αγορά της Σερβίας, ανακοίνωσε η MLS.

Η MLS ανέπτυξε την πλατφόρμα στη Σερβική γλώσσα, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και την τοπική κουλτούρα. Μετά το επίσημο λανσάρισμα στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά στις 17 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα MAIC™ μπαίνει στην αγορά της Σερβίας, καταρχήν με τα δύο πρώτα προϊόντα Smart Display που έχει «γεννήσει». H Σερβία, με πληθυσμό 7 εκατομμύρια, αποτελεί το επόμενο βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας MAIC™ εκτός ελληνικών συνόρων.

Η MLS προέβη σε συμφωνία με τη Σερβική εταιρεία Consilisto D.o.o., για την αποκλειστική διανομή της MAIC™ στους τοπικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών. H αποκλειστικότητα, ως είθισται, συνοδεύεται από ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για τον πρώτο χρόνο.  Η MLS μαζί με την εταιρεία Consilisto D.o.o. βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης VIP (Austria Telecom), Telenor, Telecom Serbia και SBB. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με αλυσίδες λιανικής, όπως η Tehnomanja, η WIN-WIN και η Gigatron. Η MAIC™ είναι η πρώτη και η μοναδική πλατφόρμα αυτού του είδους που υπάρχει στη Σερβική γλώσσα οπότε όλες οι συνομιλίες για συνεργασία  γίνονται κάτω από αυτό το πρίσμα.

Οι Σέρβοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους Σερβική MAIC™, επιλέγοντας ανάμεσα σε 2 μοντέλα επιτραπέζιας συσκευής (Smart Display), που διατίθενται όπως και στην Ελληνική αγορά σε διαφορετικά μεγέθη, τη μεγάλη MAIC™ στην τιμή των 249€ και τη MAIC mini™ στην τιμή των 149 ευρώ. Για την υποστήριξη πελατών (After Sales), η MLS συνεργάζεται με την εταιρεία ProMobi D.o.o.

Η Σερβική MAIC™ καταλαβαίνει και μιλάει σερβικά και έχει προσαρμοστεί στις μουσικές και άλλες προτιμήσεις των Σέρβων. Συγκεκριμένα, η νέα MAIC™ παίζει σερβική ή ξένη μουσική, όλων των ειδών (jazz, rock, funky, κλασική), οποιουδήποτε Σέρβου ή ξένου καλλιτέχνη, μουσική ανάλογα με τον καιρό, τη διάθεση, ή κάποια δραστηριότητα, ενώ επίσης αναπαράγει τις αγαπημένες μουσικές λίστες που ο χρήστης έχει δημιουργήσει. Βρίσκει σερβικούς  ραδιοφωνικούς σταθμούς ή σταθμούς από όλο τον κόσμο, αναπαράγει μουσικά και άλλα βίντεο, κινούμενα σχέδια, ενημερώνει για τον καιρό σε όλο τον κόσμο, δείχνει ειδήσεις της Σερβίας, κρατάει υπενθυμίσεις, αναζητά σημεία ενδιαφέροντος τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό και βρίσκει ένα καλό εστιατόριο σε οποιαδήποτε περιοχή της Σερβίας ή του εξωτερικού. Μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σου δώσει συμβουλές για την κουζίνα, να σου δείξει όποια συνταγή μαγειρικής επιθυμείς, είτε σερβική, είτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, μπορεί να σου πει ένα ανέκδοτο, ένα σέρβικο ή κλασικό παραμύθι, ακόμη και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς.

Επιπλέον, με τη λειτουργία Smarthome μπορεί να διαχειριστεί τις έξυπνες λάμπες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, τις έξυπνες πρίζες ακόμη και εάν έχουν σερβικά ονόματα και κατ'επέκταση τις οικιακές συσκευές που είναι συνδεμένες σε αυτές, όπως για παράδειγμα, να ανάψει την καφετιέρα, να κλείσει τα παντζούρια, να διαχειριστεί μια έξυπνη τηλεόραση, να κάνει ρυθμίσεις και να πάρει πληροφορίες από έξυπνους θερμοστάτες.

H MAIC™ παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών στο Netflix™. Δίνει επίσης τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων φωνητικά, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον που μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αναβαθμίζεται αυτόματα και εμπλουτίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα.

Οι έξυπνες ψηφιακές βοηθοί βρίσκονται ήδη μέσα σε 100 εκατ Αμερικανικά σπίτια. Από το λανσάρισμα της Alexa™ της Amazon™ τo 2015 μέχρι και σήμερα, οι νέας γενιάς έξυπνες ψηφιακές βοηθοί έχουν  -σύμφωνα με έρευνες-  αλλάξει δραστικά και προς το καλύτερο τη ζωή και την καθημερινότητα των Αμερικανών. Η Ευρωπαία MAIC™ έρχεται να φέρει αντίστοιχη βελτίωση στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων και μάλιστα στη γλώσσα και κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.

Η MAIC™, η μόνη μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης Φωνής, αποτελεί το πιο τολμηρό αλλά και το πιο ουσιαστικό βήμα στην ιστορία της MLS στην υλοποίηση της διαχρονικής της δέσμευσης να προσπαθεί να κάνει την ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη (Making Life Simple).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Facebook χρηματοδοτεί για τη Τεχνητή Νοημοσύνη
Το Facebook χρηματοδοτεί για τη Τεχνητή Νοημοσύνη
Με την Τεχνητή Νοημοσύνη να αποτελεί από τα πιο καυτά ζητήματα της τεχνολογίας στα χρόνια που έρχεται, η Facebook έρχεται δυναμικά με πακτωλό χρημάτων για νέες ενέργειες.
Το Facebook χρηματοδοτεί για τη Τεχνητή Νοημοσύνη
MLS: 6η περίοδος εκτοκισμού του Ομολογιακού Δανείου
MLS: 6η περίοδος εκτοκισμού του Ομολογιακού Δανείου
Η 27η Φεβρουαρίου 2019 είναι η ημέρα προσδιορισμού των δικαιούχων τόκου  (Record Date) του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) για την Περίοδο Εκτοκισμού από 01.12.2018 έως και 28.02.2019.
MLS: 6η περίοδος εκτοκισμού του Ομολογιακού Δανείου
MLS: Μας συστήνει την δική της Alexa
MLS: Μας συστήνει την δική της Alexa
H MLS συστήνει την δική της έξυπνη ψηφιακή βοηθό στην αγορά, την MAIC Mini και έχει στόχο να αλλάξει την ζωή μας προς το καλύτερο.
MLS: Μας συστήνει την δική της Alexa