Skip to main content

Ο Χατζηιωάννου προβλέπει υψηλότερα ναύλα λόγω Boeing

Ο Χατζηιωάννου προβλέπει υψηλότερα ναύλα λόγω Boeing

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν συνέπειες στον κλάδο, στις αεροπορικές εταιρείας αλλά και στον τελικό καταναλωτή από την απαγόρευση στις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 και Max 9, εξέφρασε ο Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου ότι καθηλώνονται και στις ΗΠΑ τα συγκεκριμένα μοντέλα της Boeing, ο Sir Χατζηιωάννου τόνισε «μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι εύκολη και σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Η καθήλωση των αεροσκαφών σημαίνει μείωση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερα ναύλα και σε αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τη 12η διοργάνωση του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019».

Αναφορικά με το Brexit, ο Sir Στέλιος Xατζηιωάννου μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί λύση και η Βρετανία δεν θα υποστεί τις συνέπειες ενός σκληρού Brexit. Εκτίμησε δε ότι οι πολιτικοί θα το αναβάλουν. «Πιστεύω ότι στο τέλος, όπως γίνεται πάντα με τους πολιτικούς, θα γίνει ένας μεγάλος συμβιβασμός» τόνισε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να είναι προετοιμασμένες για τη νέα κατάσταση έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η Easyjet ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Βιέννη προκειμένου να διατηρήσει τα ευρωπαϊκά της δικαιώματα.

Ερωτηθείς για τις αεροπορικές εταιρείες που «βάζουν λουκέτο» διεθνώς, ανέφερε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρόσθεσε ότι «oι πιο αδύναμες οικονομικά αεροπορικές εταιρείες κλείνουν κάποια στιγμή. Αυτή είναι η ελεύθερη οικονομία».

Το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»

Το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2019» διοργανώνεται για 12η συνεχόμενη χρονιά. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο θεσμός επιστρέφει ανανεωμένος αυξάνοντας το συνολικό ποσό σε 120.000 ευρώ από 100.000 ευρώ τις προηγούμενες χρονιές. Συγκεκριμένα 30.000 ευρώ θα δοθούν στον πρώτο νικητή και 10.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους εννέα ακόμα νικητές. Συνολικά θα βραβευτούν δέκα επιχειρήσεις, έναντι οκτώ τις προηγούμενες χρονιές.

Το βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Και αυτή τη χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online και συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ «Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2019» θα μπορούν να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τη σχετική φόρμα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτουν» τα υδατοδρόμια
Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτουν» τα υδατοδρόμια
Η γραφειοκρατία και η πληθώρα των εμπλεκόμενων φορέων δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των συγκοινωνιών με τη χρήση υδροπλάνων, υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες.
Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτουν» τα υδατοδρόμια
Νέα πτήση Αθήνα - Σικάγο από την American Airlines
Νέα πτήση Αθήνα - Σικάγο από την American Airlines
Η καλοκαιρινή εποχική πτήση θα λειτουργήσει από τις 4 Μαΐου, 2019, έως τις 29 Σεπτεμβρίου, 2019, και θα πραγματοποιείται με το τελευταίας τεχνολογίας Boeing 787-8 αεροσκάφος της American.
Νέα πτήση Αθήνα - Σικάγο από την American Airlines
EasyJet: Το Brexit αυξάνει τις ζημιές στα 358 εκατ. δολάρια
EasyJet: Το Brexit αυξάνει τις ζημιές στα 358 εκατ. δολάρια
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε πως καταγράφεται χαμηλότερη ζήτηση στα εισιτήρια με τις προοπτικές της Easyjet να είναι πιο προσεκτικές το δεύτερο εξάμηνο.
EasyJet: Το Brexit αυξάνει τις ζημιές στα 358 εκατ. δολάρια
Άκτιο - Βουδαπέστη από τη Ryanair
Άκτιο - Βουδαπέστη από τη Ryanair
Η Ryanair προσφέρει κάποιες θέσεις στο ευρωπαϊκό δίκτυό της με τιμές από 14,99 ευρώ, για ταξίδι μέχρι τα τέλη Μαΐου, το οποίο πρέπει να κρατηθεί μέχρι την Παρασκευή μεσάνυχτα (19 Απριλίου).
Άκτιο - Βουδαπέστη από τη Ryanair