Γεωργιάδης: Χαίρομαι που είμαι υπ. Εργασίας την πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το «ξεπάγωμα» των τριετιών

NEWSROOM
Άδωνις Γεωργιάδης / Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
Άδωνις Γεωργιάδης / Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στο «ξεπάγωμα» των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αλλά και στην ακρίβεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Χαίρομαι που είμαι υπουργός Εργασίας την πρώτη μέρα που εφαρμόζεται το “ξεπάγωμα” των τριετιών μετά από 12 χρόνια και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα θα δουν αυξήσεις στα εισοδήματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος μίλησε και για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, εξηγώντας ότι: «Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας στο λιανικό εμπόριο, έχουμε εκδώσει την ΚΥΑ με τους όρους και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί. Μέχρι στιγμής εφαρμόζουμε την Ψηφιακή Κάρτα στις τράπεζες και τα super market, έχει πάει καλά, τώρα πάμε και σε πιο μικρές επιχειρήσεις. Όποιος έχει εργαζόμενο, μισθωτό, θα πρέπει να έχει Ψηφιακή Κάρτα, βέβαια έχουμε δώσει περίοδο χάριτος».

«Στην εστίαση και τον τουρισμό η Ψηφιακή Κάρτα θα εφαρμοστεί τελευταία, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβρη στην εστίαση και τον τουρισμό», συνέχισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε πως «η Ψηφιακή Κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο».

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο «καλάθι του νοικοκυριού», λέγοντας ότι: «Με τον μηχανισμό που ονομάζεται “καλάθι του νοικοκυριού” σε ένα 12μηνο υψηλού πληθωρισμού προσφέραμε και στα απορρυπαντικά και στο γάλα μία ευκαιρία μηδενικού πληθωρισμού».

«Ακρίβεια υπάρχει γιατί ο πληθωρισμός ανέβηκε πάρα πολύ, δεν μπορεί να μην υπάρχει ακρίβεια, δεν μπορεί να έχουμε τις τιμές πριν από 3 -4 χρόνια. Το δεύτερο κομμάτι που υπάρχει, αλλά κάνουμε ελέγχους και βάζουμε και πρόστιμα, είναι η αισχροκέρδεια», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ