Δήμος Βριλλησίων: Επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσης βιοαποβλήτων με την προμήθεια 282 νέων καφέ κάδων

NEWSROOM
Καφέ κάδοι
Καφέ κάδοι, φωτογραφία αρχείου (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ /EUROKINISSI)

O Δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής προχωρά στην αντικατάσταση των παλαιών προβληματικών κάδων

Το δίκτυο καφέ κάδων για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων επεκτείνει ο Δήμος Βριλησσίων. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση της υποδομής συλλογής και η ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε η προμήθεια 282 νέων καφέ κάδων, τους οποίους παραχωρεί στον δήμο ο ΕΔΣΝΑ της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για 94 κάδους των 770 λίτρων, 94 των 1.100 λίτρων και 94 των 240 λίτρων, ενώ ήδη ο Δήμος Βριλησσίων έχει προμηθευτεί άλλους 600 καφέ κάδους, εκ των οποίων οι 300 είναι των 240 λίτρων και οι 300 των 360 λίτρων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή, ο αριθμός των καφέ κάδων σήμερα στην πόλη δεν ξεπερνά τους 310, με περισσότερους από τους μισούς να είναι πια προβληματικοί και δυσλειτουργικοί, καθώς η αποκομιδή και η πλύση τους από τα δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα που έχει παραχωρήσει στον δήμο η Περιφέρεια, ήταν μέχρι πρότινος ουσιαστικά αδύνατη. Πλέον, όχι μόνο θα αντικατασταθούν αυτοί οι ακατάλληλοι καφέ κάδοι χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αλλά το δίκτυο θα επεκταθεί σε πιο πολλά σημεία της πόλης.

«Πυκνώνουμε το δίκτυο καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στα Βριλήσσια. Μειώνουμε τα απορρίμματα που καταλήγουν στη χωματερή, αλλά και το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο δήμος μας για την ταφή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης και στη συνέχεια τόνισε: «Μετά από χρόνια, αντικαθιστούμε άμεσα εκείνους τους καφέ κάδους που ήταν ακατάλληλοι και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αποκομιδή, με καφέ κάδους συμβατούς με τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα που διαθέτουμε και που μέχρι σήμερα ήταν παροπλισμένα. Απορριμματοφόρα, τα οποία ταυτόχρονα με την περισυλλογή των βιοαποβλήτων, απολυμαίνουν και καθαρίζουν τους καφέ κάδους. Αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας και θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ