ΙΟΒΕ

Στήλες του Ολυμπίου Διός

ΙΟΒΕ: Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο

Στα ίδια σχεδόν επίπεδα παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Στους επιμέρους επιχειρηματικούς δείκτες, καταγράφεται μικρή εξασθένιση στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο και εντονότερη υποχώρηση στις κατασκευές, ενώ στις υπηρεσίες σημειώνεται μικρή βελτίωση των προσδοκιών.
NEWSROOM /
Ο Ιερός βράχος της Ακρόπολης

Το μήνυμα των αγορών και των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία

Μετά από ένα πυκνό δεκαπενθήμερο εκθέσεων, εκτιμήσεων και αξιολογήσεων που επισφραγίστηκε από μία επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ένας είναι ο κοινός παρονομαστής:
NEWSROOM /
Η διασταύρωση Ανδριανού και Κυδαθηναίων στην Πλάκα/Φωτογραφία: Shutterstock

ΙΟΒΕ: Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα το α΄ τρίμηνο του 2024 – Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι καταναλωτές

Βελτίωση παρουσιάζει ο δείκτης οικονομικού κλίματος κατά το α΄ τρίμηνο του 2024, την ίδια ώρα όμως οι καταναλωτές εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι, καθώς ο δείκτης που μετρά το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε.
NEWSROOM /
Πλατεία Κοτζιά

ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 6 μηνών ο δείκτης του οικονομικού κλίματος, με στήριξη από βιομηχανία και καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σημαντική βελτίωση σημείωσε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο, καθώς ανέβηκε στις 108,4 μονάδες, από 104,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει στο τελευταίο οικονομικό του δελτίο το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
NEWSROOM /
Ο Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Έτοιμη η Ελλάδα να υποβάλει το 4ο αίτημα εκταμίευσης πόρων τον Απρίλιο

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το δανειακό σκέλος, καθώς, όπως είπε, με τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια καλύπτει σημαντικό μέρος του επενδυτικού κενού της χώρας.
NEWSROOM /
Οικονομία, νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

Attica Bank: Επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στα τέλη του 2023 - Προσδοκίες για άνοδο των επενδύσεων το 2024

H Ελλάδα, πριν την οικονομική κρίση αλλά και μετά, διατηρεί μεγαλύτερο δημόσιο τομέα (ως % του ΑΕΠ) σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
NEWSROOM /