Τα λάθη του υπουργείου Εργασίας με τις εισφορές

NEWSROOM
Τα λάθη του υπουργείου Εργασίας με τις εισφορές
Φωτο: Eurokinissi

Για αλλεπάλληλα λάθη στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων, κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης, καθώς σημειώνει πως οι οφειλές έχουν ήδη παρακρατηθεί και καταβληθεί από τον μισθό τους.

Με ανακοίνωση του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, αναφέρεται στα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, στα οποία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που έχουν και έμμισθη δραστηριότητα, εμφανίζονται να οφείλουν εισφορές -και μάλιστα αναδρομικά- για την επικουρική τους ασφάλιση και το εφάπαξ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βρούτση αναφέρει τα εξής:

"Από λάθος σε λάθος βαδίζει το Υπουργείο Εργασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων.

Νέο κρούσμα αυτή τη φορά τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ, τα οποία αναρτήθηκαν με καθυστέρηση δύο και πλέον ετών. Δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α.), οι οποίοι εκτός από αυτοαπασχολούμενοι, έχουν και έμμισθη δραστηριότητα, εμφανίζονται να οφείλουν εισφορές -και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017- για την επικουρική τους ασφάλιση και το εφάπαξ, παρ’ όλο που οι οφειλόμενες εισφορές τους έχουν παρακρατηθεί και καταβληθεί ήδη από τον μισθό τους.

Για πολλοστή φορά, η ανικανότητα και η έλλειψη σεβασμού προς τους ασφαλισμένους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αδίκως, οδηγούν σε λανθασμένα εκκαθαριστικά ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε απόλυτη σύγχυση, αδιαφορεί για τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε".

ΣΧΕΤΙΚΑ