Skip to main content

Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγ. Βαρβάρα και Ν. Σμύρνη

Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγ. Βαρβάρα και Ν. Σμύρνη
Φωτό: Shutterstock

Δύο από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, η Αγία Βαρβάρα και η Νέα Σμύρνη, έχουν την ευκαιρία της αναβάθμισης τους, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, καθώς περιλαμβάνονται μεταξύ των δήμων στους οποίους θα δημιουργηθούν τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Όπως ανακοινώθηκε, εγκρίθηκαν με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής οι δυο  προτάσεις, για την έγκριση των οποίων συνέβαλε με τις πρωτοβουλίες του και την συνεργασία του με τις δημοτικές αρχές και το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του έργου στη Νέα Σμύρνη είναι 1.730.000 ευρώ, στο οποίο θα συμμετέχουν 81 επιχειρήσεις και 1.679.524,82 ευρώ για την Αγία Βαρβάρα, με την συμμετοχή 51 επιχειρήσεων.

Για τη δημιουργία του έργου και την καθοριστική παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρός του, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισημαίνει: «Έχω τονίσει ότι μόνο με την στήριξη της επιχειρηματικότητας μπορούμε να προσδοκούμε σε μία ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας μας και εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η έγκριση για τη δημιουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη αποτελεί για εμάς δικαίωση και επετεύχθη χάρη και στις συντονισμένες προσπάθειες του επιμελητηρίου μας που συνεργάστηκε επί μακρόν με τους δημάρχους των δύο περιοχών για την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν σε αυτά τα Κέντρα Εμπορίου, θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και στην αναβάθμιση των δύο δήμων. Με όραμα, σχέδιο και ευρύτερες συνεργασίες,  μπορούμε να πετύχουμε πολλά και αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο μήνυμα από την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε με τους δύο δημάρχους».

Τις θετικές συνέπειες για τον δήμο της Αγίας Βαρβάρας τονίζει και ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης:

«Η έγκριση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Αγία Βαρβάρα είναι μία εξέλιξη που μας χαροποιεί, δίνει άλλες προοπτικές στο δήμο μας και σηματοδοτεί την είσοδο στη νέα εποχή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτή η αγορά θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υφιστάμενες και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Επίσης αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στην Αγία Βαρβάρα. Όλα αυτά μόνο θετικά νέα είναι και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου για την συνεργασία η οποία οδήγησε σε αυτή την τεράστια επιτυχία. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του ήταν αμφίβολο αν θα είχαμε αυτή την ευκαιρία. Πλέον η Αγία Βαρβάρα αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια που ήταν συνέπεια της κρίσης και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη, η ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επιδιώκουν την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης στην πόλη μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και από άλλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ο δήμος Νέας Σμύρνης ευχαριστεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον  Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης και όλους όσους εργάστηκαν γι' αυτή την επιτυχία καθώς και τις επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών
Εθνική εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), και η συμμετοχή είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις που θέλουν να γιορτάσουν την αξία της εξυπηρέτησης με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους.
Εθνική εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών
SOS: Εξαπάτηση επιχειρηματιών στις Κυκλάδες
SOS: Εξαπάτηση επιχειρηματιών στις Κυκλάδες
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα επιτηδείων που αποσπούν χρήματα από επιχειρηματίες.
SOS: Εξαπάτηση επιχειρηματιών στις Κυκλάδες
Πρόστιμα σε δύο τυροκομικές επιχειρήσεις
Πρόστιμα σε δύο τυροκομικές επιχειρήσεις
Τρεις αποφάσεις με τις οποίες καταλογίζονται πρόστιμα συνολικού ύψους 34.500 ευρώ σε δύο τυροκομικές επιχειρήσεις για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο, υπέγραψε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων.
Πρόστιμα σε δύο τυροκομικές επιχειρήσεις
Πώς να υπολογίσετε πόσες μέρες άδειας δικαιούστε
Πώς να υπολογίσετε πόσες μέρες άδειας δικαιούστε
Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που αναρωτιούνται τις ημέρες άδειας που δικαιούνται σε σχέση με τη χρονική περίοδο όπου εργάζονται και τώρα που οι θερμοκρασίες αυξάνονται τόσο πιο απαραίτητες γίνονται οι άδειες.
Πώς να υπολογίσετε πόσες μέρες άδειας δικαιούστε
Στρατηγική συμμαχία για να σταματήσει το brain drain
Στρατηγική συμμαχία για να σταματήσει το brain drain
Τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο την αποτελεσματικότερη δράση για την επιστροφή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν σήμερα το Brain Regain, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».
Στρατηγική συμμαχία για να σταματήσει το brain drain