Παρατείνονται οι αιτήσεις για τους μικροκαλλιεργητές

NEWSROOM
καλλιέργειες

Παράταση έως τις 13:00 της 25ης Ιουνίου πήρε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (http://www.ependyseis.gr). Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την τελευταία ημέρα της υποβολής αιτήσεων στήριξης.

Επίσης, τονίζεται ότι από τις 26 Ιουνίου 2019 έως και τις 15 Ιουλίου 2019 ο φυσικός φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Ο προϋπολογισμός του μέτρου ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, με την οικονομική ενίσχυση ανά δικαιούχο να αγγίζει τις 14.000 ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με το 70% να πληρώνεται αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης έντασης, ενώ η δεύτερη και τελευταία δόση θα καταβάλλεται εντός πέντε ετών από την ένταξη με προϋποθέσεις την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και την επίτευξη των συναφών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ