fbpxΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Trophy Challenge | Economistas.gr Skip to main content

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Trophy Challenge

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Trophy Challenge
Φώτο: Shutterstock

Με εκπροσώπους από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα του δευτέρου ορόφου στο Μουσείο Μπενάκη, ο μεγάλος Αγροδιατροφικός Διαγωνισμός Trophy - Τροφή Challenge, ο οποίος διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Όπως τόνισε η Έφη Λαζαρίδου, διευθύνουσα σύμβουλος του προγράμματος "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" «σε μια Ελλάδα που το ρίσκο είναι υψηλό εμείς είμαστε με τους θαρραλέους» προσθέτοντας ότι στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν κοντά επενδυτές και επιχειρήσεις όπως και να «δοθούν ευκαιρίες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

«Έχει έρθει η στιγμή να πάμε παρακάτω, να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά» επεσήμανε από τη μεριά του ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να «κάνουμε την Ελλάδα ένα διεθνές HUB γιατί υπάρχει αρκετό ταλέντο», τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος είναι «να δημιουργήσουμε συνεργατικότητα».

Στη σημαντικότητα του διαγωνισμού στάθηκε ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σέρκος Χαρουτουνιάν λέγοντας: «ο διαγωνισμός κατάφερε να μαζέψει την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Εύα Πολυζωγοπούλου δήλωσε πως «το πρόγραμμα βασίστηκε στη συνεργατικότητα», υπογραμμίζοντας ότι «σε όσους επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις ιδέες σας» και τέλος πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλάι των ανθρώπων με δημιουργικό πείσμα».

Τέλος, η Ελένη Βρεττού, Ανώτερη γενική διευθύντρια, επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την Τράπεζα στρατηγική επιλογή. Υποστήριξε ότι ο αγροτικός τομέας θα πρέπει να βασιστεί σε νέα προϊόντα και σε αυτό «η καινοτομία παίζει σημαντικό ρόλο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη σκηνή ανέβηκαν δυο από τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον ιδρυτή της ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ, Αλέξανδρο Κουρή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CENTAUR Analytics, Σωτήρη Μπαντά με τους δύο άνδρες να περιγράφουν το "ταξίδι" τους προς την επιτυχία, δίνοντας παράλληλα συμβουλές στους διαγωνιζόμενους για το πως να πετύχουν επιχειρηματικά.

Επίσης, η Carla Tanas, Συν-Ιδρύτρια της πλατφόρμας αγροτικής και διατροφικής καινοτομίας «Future Agro Challenge» συζήτησε επί σκηνής με τον Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Rutgers, Richard McArdle, για το πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει το διατροφικό μενού του πλανήτη και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων διατροφικών προκλήσεων.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός χωρίζονταν σε δυο σκέλη, με το πρώτο να αφορά τον τομέα της τεχνολογία στην πρωτογενή παραγωγή (Agri-tech) και το δεύτερο στην τεχνολογία που αφορά τη επεξεργασία και την ποιότητα των τροφίμων (Food-tech). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά πενήντα ομάδες και στην τελική φάση πέρασαν δέκα ομάδες, πέντε σε κάθε κατηγορία.

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Agri-tech κατηγορίας είναι η Smart Meters Anywhere ενώ τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι ομάδες Fibro L & Chloe. Στην κατηγορία Food-tech την πρώτη θέση κατέκτησε η ProsPer ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Oilway.

Οι νικητές των δυο κατηγοριών έλαβαν χρηματικό έπαθλο ύψους 8.500 ευρώ, η Oilway έλαβε 4.000 ευρώ ενώ οι ομάδες Fibro L & Chloe μοιράστηκαν 4.000 ευρώ. Επίσης πήραν το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στον τελικό γύρο του παγκόσμιου διαγωνισμού Future Agro-challenge, που θα γίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2019 και παρουσία με περίπτερο στην έκθεση, ενώ θα ταξιδέψουν για πέντε μέρες στα agri-food τμήματα κι ερευνητικά εργαστήρια του Rutgers University στο Νιου Τζέρσεϊ των Η.Π.Α. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με ερευνητές, επιχειρηματίες κι επενδυτές, όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ενός ξεχωριστά.

Ο διαγωνισμός «Trophy - Τροφή Challenge» υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της πρεσβείας των ΗΠΑ. Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος και του «Trophy - Τροφή Challenge» ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και «χρυσός χορηγός» του διαγωνισμού η Τράπεζα Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕΤ: Βραβεία σε μαθητικό διαγωνισμό για το Χρήμα
ΕΕΤ: Βραβεία σε μαθητικό διαγωνισμό για το Χρήμα
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών τίμησε τους μαθητές των τάξεων Γυμνασίου, οι οποίοι διακρίθηκαν και κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στον Δεύτερο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα.
ΕΕΤ: Βραβεία σε μαθητικό διαγωνισμό για το Χρήμα
Πειραιώς: Διαγωνισμός για τους νέους στον αγροτικό τομέα
Πειραιώς: Διαγωνισμός για τους νέους στον αγροτικό τομέα
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και τη διευκόλυνση της εισόδου των νέων στον κλάδο.
Πειραιώς: Διαγωνισμός για τους νέους στον αγροτικό τομέα
Τρία μετάλλια για το ΕΚΠΑ στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό
Τρία μετάλλια για το ΕΚΠΑ στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό
Η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC.
Τρία μετάλλια για το ΕΚΠΑ στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό
Mrs India Worldwide 2019 με φόντο τη Θεσσαλονίκη
Mrs India Worldwide 2019 με φόντο τη Θεσσαλονίκη
Τα πιο γνωστά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, αξιοθέατα και μνημεία της πόλης θα συνθέσουν το «φόντο» για τη φωτογράφιση των γυναικών από την Ινδία, οι οποίες θα πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό Ομορφιάς.
Mrs India Worldwide 2019 με φόντο τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκινά ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική
ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκινά ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη στατιστική επιστήμη, την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και τη χρήση τους στην καθημερινότητα.
ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκινά ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική