Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Αθήνα - Καθησυχαστικός ο Λέκκας

NEWSROOM
σεισμός

Ιδιαιτέρως αισθητός έγινε σεισμός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος σημειώθηκε στις 11:13 το πρωί, με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι ο σεισμός που κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τους, σήμερα στις 11:13, ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προήλθε από απόσταση 31 χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας.

Το επικεντρό του εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά από Μαρμάρι.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, στις πρώτες δηλώσεις του εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Όπως είπε, ο σεισμός προέρχεται από μία περιοχή που έχει έντονη σεισμικότητα, αλλά δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. «Τα ρήγματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα μεγέθη», είπε, συμπληρώνοντας ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο κ. Λέκκας επισήμανε πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό της 19ης Ιουλίου, καθώς προέρχεται από διαφορετικό κέντρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ