ΣΕΙΣΜΟΣ

Φωτογραφία AP

Παγκόσμια Τράπεζα: Θα χορηγήσει βοήθεια ύψους 1,78 δισεκ. δολαρίων στην Τουρκία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε απόψε ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 1,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που άφησε πίσω του τουλάχιστον 20.000 νεκρούς στη χώρα αυτή και τη γειτονική Συρία.
NEWSROOM /
Σεισμός Αλβανία

Σε λειτουργία η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τροποποίηση αιτήσεων για τους σεισμούς της 30ής/10/2020 και της 3ης/3/2021

Ειδικότερα, με την τροποποίηση παρέχεται η δυνατότητα σε όσους πληγέντες είχαν ήδη υποβάλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, να τροποποιήσουν τη σχετική αίτηση, υποβάλλοντας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως και την 26η/4/2022.
NEWSROOM /
Υπουργείο Οικονομικών

Επέκταση των δικαιούχων πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, για τους σεισμούς στη Σάμο

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
NEWSROOM /
Βουλή έδρανα

Τις επόμενες ημέρες η τροπολογία για την ένταξη των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου, στο arogi.gov.gr

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα ανοίγει τον δρόμο για την υπαγωγή των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «arogi.gov.gr», ώστε οι πληγέντες να δικαιούνται τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής.
NEWSROOM /