Χάος στη Μόρια: Νεκρή μια γυναίκα - Πέντε τραυματίες

NEWSROOM
Χάος στη Μόρια: Νεκρή μια γυναίκα - Πέντε τραυματίες
Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο αλλά και οι διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό επανήλθαν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο μετά τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της από πυρκαγιά και τα επακόλουθα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ήρθε να ανατρέψει τις πληροφορίες που υπήρχαν από χτες σχετικά με νεκρό βρέφος.. Ετσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη φωτιά βρήκε τραγικό θάνατο μία γυναίκα -πιθανώς την ώρα που μαγείρευε- ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

Σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη φωτιά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου προκλήθηκε χάος. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ και οι πυροσβέστες, που πήγαν να σβήσουν την φωτιά, κινδύνεψαν από την οργή των μεταναστών (Αφρικανών κατά πλειοψηφία) που φιλοξενούνται στην Δομή, καθώς προκάλεσαν ζημιές στο όχημα.

Στο σημείο αναμένεται να βρεθούν σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γ.γ. μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ