ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λέμβος με μετανάστες

ΟΟΣΑ: 2020, έτος μείωσης ρεκόρ των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες του οργανισμού

Το 2020 σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου μείωση κατά τουλάχιστον 30% των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), όπου η πανδημία του κορωνοϊού επίσης «τερμάτισε δέκα χρόνια συνεχούς βελτίωσης της κατάστασης των μεταναστών στην αγορά εργασίας», ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οργανισμός.
NEWSROOM /
Τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ

ΔΝΤ: Η οικονομική κατάρρευση του Αφγανιστάν μπορεί να προκαλέσει προσφυγική κρίση

Η οικονομία του Αφγανιστάν αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 30% φέτος και αυτό πιθανόν να τροφοδοτήσει προσφυγική κρίση που θα επηρεάσει τις γειτονικές χώρες, την Τουρκία και την Ευρώπη, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
NEWSROOM /
Πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι αιτούντες άσυλο.
NEWSROOM /
Ο Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν: Αύξησε το ετήσιο ανώτατο όριο προσφύγων που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η απόφασή του «διαγράφει τον ιστορικά χαμηλό αριθμό των 15.000 που είχε ορίσει η προκάτοχη κυβέρνηση, αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες της Αμερικής ως έθνος που υποδέχεται και υποστηρίζει πρόσφυγες».
NEWSROOM /
Υπ. Μετανάστευσης: Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στις δομές υποδοχής

Υπ. Μετανάστευσης: Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στις δομές υποδοχής

Η Υπατη Αρμοστεία έστειλε επιστολή προς τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου και Υγείας, προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία της για την παράταση των περιοριστικών μέτρων.
NEWSROOM /
Λέμβος με μετανάστες

Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 100 μετανάστες από ακτές της Λιβύης

Το κέντρο υποδοχής του νησιού, πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός στη διαδρομή των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, έχει ξεπεράσει το σημείο κορεσμού με την άφιξη εκατοντάδων ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες.
NEWSROOM /