Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις

NEWSROOM
Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί για νέες κινητοποιήσεις
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας. Στην Αθήνα εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν ότι οι επίμαχες διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όσο δεν υπάρχει σταθερή και πλήρης εργασία για όλους, όσο οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ανεργία και την εργοδοτική παραβατικότητα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, η σημερινή 24ωρη απεργία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΕ στις οργανώσεις μέλη της, με δεδομένο το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και με τις βιαιοπραγίες του σε Καλαμάτα και Ρόδο, οδήγησε τη Συνομοσπονδία σε προσωρινή Διοίκηση, που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στερείται του δικαιώματος προκήρυξης Γενικής Απεργίας.

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ