Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να επανέλθουν οι ποινές για την επαιτεία

NEWSROOM
Επαίτης
Η επαιτεία έπαψε να είναι ποινικό αδίκημα τον Νοέμβριο του 2018 / Φωτογραφία: Eurokinissi

Την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει ο ποινικός κώδικας ώστε να επανέλθουν οι ποινές για την επαιτεία και την πορνεία εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Η σχετική συζήτηση έγινε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με πρωτοβουλία του υπουργού Προστασιάς του Πολίτη, με τους επικεφαλής των διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας και τον υπεύθυνο του ΣΥΚΕΑΑΠ.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση των έως τώρα αποτελεσμάτων του σχεδιασμού για την αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας στην πόλη και σε δεύτερη φάση την στοχοθέτηση των προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν έως το τέλος του έτους, με σκοπό την συνολική βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι «η επί 24ώρου βάσεως επικοινωνία της υπηρεσίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με τους συνδέσμους της ΕΛ.ΑΣ, λειτούργησε αποτελεσματικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και βοήθησε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον δημόσιο χώρο, του παράνομου εμπορίου και λαθρεμπορίου. Επίσης, η συνεχής συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Δημοτική Αστυνομία και το ΣΥΚΕΑΑΠ και ο συντονισμός των επιμέρους δράσεων τους, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επισήμανε την εμφανή παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας και τόνισε, πως για να φανεί πραγματικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ, είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθεί ο ποινικός κώδικας, να επανέλθουν οι ποινές για τα αδικήματα της επαιτείας -είχε αλλάξει ο σχετικός νόμος τον Νοέμβριο του 2018- και της πορνείας και να θεσμοθετηθούν αυστηρότερες, για τα άτομα που διαπράττουν κατ΄ εξακολούθηση αδικήματα, ειδικά στον δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Καφούνης πρότεινε, επίσης, να επεκταθεί η εμφανής αστυνόμευση σε περισσότερες γειτονιές της Αθήνας, πέρα από το στενό εμπορικό κέντρο της πόλης και για τον σκοπό αυτό θα χαρτογραφηθεί ξεχωριστά η παραβατικότητα, στις εν λόγω περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ