Πέτσας: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα

NEWSROOM
Πέτσας: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας / Eurokinissi

Την παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για την προστασία κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι το sms και το έντυπο μετακίνησης είναι πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρεθούν από την καθημερινότητά μας όταν θα εφαρμοστεί η σταδιακή μετάβαση.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορωνοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «οι Έλληνες δείξαμε πως, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Για να προετοιμαστούν όλοι στη σταδιακή αυτή μετάβαση χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση»

Ανακοίνωσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου» καθώς και πως «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.

Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο».

Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα.

Υπογραμμίζεται ότι - και σε αυτή την περίοδο - βασικό στοιχείο της προσπάθειάς μας θα αποτελεί η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην μένει χώρος για fake news και παραπληροφόρηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ