ΜΜΜ: Πίστωση χρόνου στους κατόχους απεριορίστων διαδρομών

NEWSROOM
ΜΜΜ: Πίστωση χρόνου στους κατόχους απεριορίστων διαδρομών
Αισθητά μειωμένη η κίνηση στο μετρό / Eurokinissi

Για την πίστωση στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όλοι οι χρήστες μηνιαίων καρτών που τις αγόρασαν μεσούσης της κρίσης και των περιορισμών, θα πάρουν μια πίστωση χρόνου ισόποση».

Ο κ. Σταθόπουλος έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι θα ισχύσει για όσους επιβάτες έχουν ήδη πληρώσει κάρτες 3μηνου, 6μηνου ή ετήσιες για τα ΜΜΜ, αλλά λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις δεν χρησιμοποίησαν για ένα διάστημα.

«Αν αγόρασες μηνιαία κάρτα, θα πάρεις τουλάχιστον ένα μήνα πίστωση χρόνου στην επόμενη ανανέωση της μηνιαίας κάρτας που θα πάρεις. Στους δε χρήστες τριμηνιαίων εξαμηνιαίων και ετήσιων καρτών, θα πιστωθεί το σύνολο των ημερών που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα. Δηλαδή 55 ημέρες. Επιπλέον, για τους χρήστες που θα ανανεώσουν ετήσιες κάρτες, επιπλέον των 55 ημερών, θα τους δοθεί επιπλέον έκπτωση 10%, που σημαίνει ότι αυτός που θα ανανεώσει την κάρτα του μέχρι το τέλος του χρόνου, επιπλέον των 55 ημερών θα πάρει επιπλέον άλλες 30 ημέρες, δηλαδή θα πάρει επέκταση χρόνου πληρώνοντας το αντίτιμο για την ετήσια κάρτα. Άρα αντί για 12 μήνες θα κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για 15 μήνες», είπε.

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην άρση περιορισμών στις μετακινήσεις και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στα ΜΜΜ, τονίζοντας πως υπάρχει σταδιακή αύξηση στα δρομολόγια και έχει αποφευχθεί ως τώρα ο συνωστισμός.

«Τα δρομολόγια προσαρμόζονται σιγά σιγά στο εύρος της κίνησης. Την πρώτη εβδομάδα, στις 4 Μαΐου, φτάσαμε στο 25% μιας κανονικής προ-κορονοϊού ημέρας στην Αθήνα, την δεύτερη εβδομάδα η κινητικότητα άγγιξε το 32% μιας κανονικής προ-κορονοϊού ημέρας, και από τις 18 του μήνα και μετά θα δούμε που θα κυμανθεί η ζήτηση των επιβατών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Γ.Γ. Μεταφορών σημείωσε πως οι επιβάτες στην πλειοψηφία τους έχουν προσαρμοστεί στις οδηγίες που έχουν δοθεί για αποστάσεις μεταξύ τους και χρήση της μάσκας στα ΜΜΜ. Τέλος, όσον αφορά τον διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, ανέφερε πως προγραμματίζεται για το τέλος του φθινοπώρου, με στόχο να φτάσουν στην Αθήνα τα νέα οχήματα ως το τέλος του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ