fbpxΠΟΜΙΔΑ: Νέος τρόπος επικοινωνίας με το κοινό | Economistas.gr
Skip to main content

ΠΟΜΙΔΑ: Νέος τρόπος επικοινωνίας με το κοινό

ΠΟΜΙΔΑ: Νέος τρόπος επικοινωνίας με το κοινό
Eurokinissi

Ειδικό θερινό πρόγραμμα πλήρους και απόλυτα ασφαλούς ενημέρωσής τους, τηλεφωνικά, ή μέσω διαδικτύου έχει καθιερώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) για τα μέλη της μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2020, λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία και την ανάγκη τήρησης κανόνων για την διασφάλιση της υγείας όλων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ οι τρόποι επικοινωνίας είναι:

Τηλεφωνική ενημέρωση. Πρωινή ενημέρωση 10 π.μ. - 12 μ.μ.

Μισθώσεις-γενική ενημέρωση: Καθημερινά.

Φορολογική ενημέρωση: ΔΕΥ.,ΤΕΤ.,ΠΑΡ. από το φοροτεχνικό, Ορέστη Σειμένη.

Τεχνική - Πολεοδομική ενημέρωση: ΤΡΙ., ΠΕΜ..

Απογευματινή ενημέρωση Μισθώσεις - γενική ενημέρωση: Καθημερινά, 2 - 4 μ.μ..

Διαδικτυακή ενημέρωση: Απάντηση ερωτημάτων μέσω ειδικής φόρμας υποβολής: Τα μέλη μπορούν να υποβάλλουν μέσω της ειδικής φόρμας της σελίδας μελών της ιστοσελίδας www.pomida.gr, σύντομα ερωτήματα σε διάφορες κατηγορίες θεμάτων.

Η γραμματεία θα εξυπηρετεί καθημερινά 10 - 4 μ. τηλεφωνικά (210 3213211) μέσω της ηλ. διεύθυνσης mail@pomida.gr, για άμεση εγγραφή & ανανέωση συνδρομών, μέσω www.pomida.gr».

Η τηλεφωνική ενημέρωση θα γίνεται από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν από τη σελίδα μελών του www.pomida.gr, τη γραμματεία (τηλ. 210 3213211), ή την κάρτα μέλους τους.

Τα ζητήματα που πέτυχε η ΠΟΜΙΔΑ

Εξάλλου, στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο η ΠΟΜΙΔΑ με μια ιστορική της αναδρομή κάνει για πρώτη φορά μια επισκόπηση όλων όσων έχει επιτύχει σε νομοθετικό και οργανωτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, αναφορικά με την μισθωτική νομοθεσία έχει επιτύχει μεταξύ άλλων την αποποινικοποίηση της υπέρβασης του θεμιτού μισθώματος κατοικιών, καθιέρωση ελάχιστου μισθώματος 4,5% στις μισθώσεις κατοικιών (1984), τη δυνατότητα ιδιοκατοίκησης στις επαγγελματικές μισθώσεις κατοικιών (1989), την καθιέρωση ελαχίστου μισθώματος 6% στις εμπορικές μισθώσεις (1991), την απελευθέρωση των διατηρητέων και κατοικιών μεγάλου εμβαδού (1991), την σταδιακή απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων (1994-97) και την σταδιακή απελευθέρωση των μισθώσεων κατοικιών.

Επίσης, έχει πετύχει την θέσπιση ταχείας διαδικασίας αποβολής των δύστροπων μισθωτών (1997), την αποτροπή επιβολής ενοικιοστασίου εξ αιτίας του σεισμού στην Αττική (1999), τη θέσπιση σοβαρών προϋποθέσεων για μείωση ενοικίων από τις Επιτροπές (2011), την επιτάχυνση & βελτίωση της διαδικασίας αποβολής δύστροπων μισθωτών (2012), τον περιορισμό σε εξάμηνο της ευθύνης εκμισθωτών για φύλαξη πραγμάτων, την απελευθέρωση νέων εμπορικών μισθώσεων, περιορισμός προστασίας παλαιών (2014) και το 2016 τη νομοθετική αναγνώριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών.

Στο τομέα της φορολογικής νομοθεσίας-δημοτικών τελών έχει επιτύχει την πρώτη κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (1980), εισήγηση για την απαλλαγή ΦΜΑ για αγορά πρώτης κατοικίας, την επιστροφή των δηλώσεων ΦΑΠ (1982), την αύξηση του αφορολογήτου ΦΑΠ (1987), τη δεύτερη κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (1992), την μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 40% (1993), καθώς και την μείωση στο 20% των δημοτικών τελών για τα «κλειστά» ακίνητα (1996). Επίσης τη μη συνυποβολή εντύπων υπολογισμού ΦΜΑΠ από τα φυσικά πρόσωπα (1998), τη φορολογική απαλλαγή των μισθώσεων προς τους σεισμοπαθείς (1999), τις μαζικές προσφυγές ΟΤΑ & ανάκληση της νέας αύξησης αντικειμενικών αξιών (2002), τη πλήρη απαλλαγή των «κλειστών» ακινήτων από τα δημοτικά τέλη (2005), την «κατάργηση» του φόρου κληρονομιάς-γονικής παροχής ακινήτων (2006), την τρίτη κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (2008), το αυτόματο «κλείσιμο» των υποθέσεων ΦΜΑΠ περιόδου 1997-2008, το Φόρος κληρονομιάς - γον. παροχής που να μην υπερβαίνει το ΦΜΑ (10%) (2010) και την απαλλαγή των μη ρευματοδοτούμενων και των κοινόχρηστων από το ΕΕΤΗΔΕ (2011), μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα κενά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα (2014). Καθώς και την αναστολή φόρου υπεραξίας - τεκμήριο αγοραστή βάσει αξίας μεταβιβαστικού συμβολαίου (2014), τη ρητή διευκρίνιση ότι για την ιδιοκατοίκηση δεν προκύπτει εισόδημα από ακίνητη περιουσία (2015), την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων, νομοθετική καθιέρωση αναβολής φορολόγησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων, τη νέα νομοθετική κατοχύρωση της απαλλαγής κενών ακινήτων από δημοτικά τέλη (2018), την έκπτωση φόρου 40% για εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής & αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων (2019), τη διαγραφή όλων των αναδρομικών χρεώσεων δημοτικών φόρων και τελών και το 2020 συμψηφιστική επιστροφή του 30% της μείωσης ενοικίων λόγω COVID-19

Στα πολεοδομικά, τεχνικά και θεσμικά θέματα μεταξύ άλλων πέτυχε την περίοδο 1996-98 στο Κτηματολόγιο την παρέμβαση για τη μη κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, το 2001 την παρέμβαση στην αναθεώρηση Συντάγματος για απαλλοτριώσεις - επιτάξεις, το 2003 την απεμπλοκή των οικοπέδων από τις δημευτικές δασικές διατάξεις, το 2003 την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των εντός σχεδίου ακινήτων. Επίσης το 2009 την καθιέρωση λογικών κανόνων ανακαίνισης των παλαιών ανελκυστήρων, το 2009-2010 την θέσπιση δυνατότητας τακτοποίησης ημιυπαιθρίων χώρων και ακολουθησαν χρονικά μέχρι σήμερα η θέσπιση δυνατότητας τακτοποίησης αυθαιρέτων χώρων, η κατάργηση του ελάχιστου κόστους των ενεργειακών πιστοποιητικών, η παρέμβαση στις μισθώσεις κατοικιών για φιλοξενία προσφύγων, η περιστολή των διατάξεων περί "ταυτότητας κτιρίου" και ακυρότητας μισθώσεων η καθιέρωση της "ταυτότητας" μεμονωμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική μεταρρύθμιση θα είναι η μείωση της φορολογίας μισθωμάτων
ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική μεταρρύθμιση θα είναι η μείωση της φορολογίας μισθωμάτων
Την πρόταση για μείωση της φορολογίας μισθωμάτων κύριας κατοικίας αναλύει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
ΠΟΜΙΔΑ: Ιστορική μεταρρύθμιση θα είναι η μείωση της φορολογίας μισθωμάτων
Δημοτικά τέλη: Ηλεκτρονικές δηλώσεις χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα
Δημοτικά τέλη: Ηλεκτρονικές δηλώσεις χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα
Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του TAXISNET να εισέρχεται σε μια νέα μόνιμη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του.
Δημοτικά τέλη: Ηλεκτρονικές δηλώσεις χωρίς δικαιολογητικά και πρόστιμα
Κοινή πρόταση εμπόρων - ΠΟΜΙΔΑ για τα εμπορικά μισθώματα
Κοινή πρόταση εμπόρων - ΠΟΜΙΔΑ για τα εμπορικά μισθώματα
Την οικειοθελή μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων έως 40% μέχρι το τέλος του έτους, προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.
Κοινή πρόταση εμπόρων - ΠΟΜΙΔΑ για τα εμπορικά μισθώματα
Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι»
Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι»
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο γιατρός απαίτησε από ασθενή 500 ευρώ για να πραγματοποιήσει ιατρική χειρουργική επέμβαση.
Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι»