ΠΟΜΙΔΑ

Ακίνητα στην Αθήνα

ΠΟΜΙΔΑ: Φορολογικός οδηγός για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Η μη πληρωμή ενοικίων και η πρακτική αδυναμία είσπραξής τους από αφερέγγυους ενοικιαστές, είναι διαχρονικό πρόβλημα των εκμισθωτών ακινήτων και ένας από τους παράγοντες της μείωσης προσφοράς κατοικιών για εκμίσθωση.
NEWSROOM /
Πανοραμική θέα της Λεωφόρου Συγγρού/Φωτογραφία: Shutterstock

Ακίνητα: Τρία μέτρα για να αντιμετωπισθούν τα υψηλά ενοίκια - Τι θα γίνει με τα ανενεργά σπίτια

Δράσεις που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2024 για να αποσυμφορήσουν τις ήδη υψηλές τιμές ενοικίων ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης. Με γνώμονα τον βασικό κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει τις τιμές, στηρίζοντας παράλληλα την αγορά ακινήτων.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Παράθυρο» για απαλλαγή φόρου στα ακίνητα

«Ανοικτό» άφησε ο Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση για απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος όσων κατοικιών είναι σήμερα ξενοίκιαστες, εφόσον διατεθούν για 3 τουλάχιστον χρόνια προς μακροχρόνια μίσθωση.
ακίνητα

ΠΟΜΙΔΑ: Να δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα προσφοράς και ζήτησης της φοιτητικής κατοικίας

Eπιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέστειλε η ΠΟΜΙΔΑ, με την οποία, εν όψει της νέας περιόδου φοιτητικών μισθώσεων, ζητά να δημιουργηθεί ένα απλά παραμετροποιημένο λογισμικό ψηφιακής πλατφόρμας προσφοράς και ζήτησης φοιτητικής κατοικίας
NEWSROOM /
Ακίνητα στην Αθήνα

Το 65% των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους

Το 65% των Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνής Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων της οποίας είναι μέλος η ΠΟΜΙΔΑ.
NEWSROOM /
Ακίνητα στην Αθήνα

ΠΟΜΙΔΑ: Αντίθετη σε οποιαδήποτε σκέψη για αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας της πανδημίας

Την αντίθεση της ΠΟΜΙΔΑ σε οποιαδήποτε σκέψη για αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας της πανδημίας - από την οποία πλήττονται όχι μόνο οι ενοικιαστές αλλά και οι εκμισθωτές - εκφράζει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή σχετικές πληροφορίες.
NEWSROOM /
Ακίνητα

ΠΟΜΙΔΑ: «Αγκάθι» τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2020

Σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά, πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, οι ιδιοκτήτες που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, ενόψει υποβολής φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, αδυνατούν πλήρως να τηρήσουν την ισχύουσα διαδικασία αναβολής φορολόγησης ανείσπρακτων ενοικίων, η οποία προϋποθέτει λειτουργούντα δικαστήρια και ανοικτές Δ.Ο.Υ. 
NEWSROOM /