Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, αν χρειαστεί

NEWSROOM
Πέτσας: Υποχρεωτική η μάσκα και σε άλλους κλειστούς χώρους, αν χρειαστεί
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το ενδεχόμενο η μάσκα να καταστεί υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς, δημόσιους χώρους, τις προσεχείς ημέρες, άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτας.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην επικράτεια και σημείωσε ότι αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

Ερωτηθείς ποιους χώρους μπορεί να αφορά το μέτρο για τις μάσκες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, ως εν δυνάμει παράδειγμα, τις εκκλησίες.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης

  • Πρόκληση όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με την Αγιά Σοφιά
  • Η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε διεθνές επίπεδο
  • Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση [με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος] με ψυχραιμία και σύνεση
  • Ο κύριος εχθρός [για τον κορωνοϊό] παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός.
  • Αναμένονται αποφάσεις για την απαγόρευση ή μη των πανηγυριών και τον Αύγουστο
  • Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους
  • Μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων
  • Ισως χρειαστεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους
  • Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο
  • Για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την Τουρκία: Πάντα επιδιώκουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου &της καλής γειτονίας. Άλλο πλέγμα συζητήσεων δεν υπάρχει, πλην της μίας & μοναδικής διαφοράς μας
  • Για το πότε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εκκλησίες & λοιπά καταστήματα: Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί μεταξύ τους, όταν θα έχουμε εισήγηση θα ξέρουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών.
  • Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία με μέσα για να μετακινείται όπου χρειάζεται.

Με καταδίκη για την πρόσφατη ενέργεια της Τουρκίας για την Αγία Σοφία ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε «συνιστά πρόκληση όχι μόνο για τους Έλληνες και τους απανταχού χριστιανούς αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό και πολιτισμένο κόσμο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως «αυτή η ενέργεια δεν είναι μια εκδήλωση ισχύος, αλλά απόδειξη αδυναμίας και φυσικά δεν έχει τη δύναμη να σκιάσει την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς. Γι' αυτό η καταδίκη δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί και να ενταθεί σε οικουμενικό επίπεδο. Στο μεταξύ, ενώ η 'Αγκυρα διατηρεί σε ισχύ την παράνομη NAVTEX για έρευνες σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο και τουρκικά πολεμικά σκάφη αποσύρονται». Στο σημείο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ