fbpxΑυξάνονται τα δρομολόγια στα ΜΜΜ -Οι συχνότητες στο μετρό | Economistas.gr
Skip to main content

Αυξάνονται τα δρομολόγια στα ΜΜΜ -Οι συχνότητες στο μετρό

Αυξάνονται τα δρομολόγια στα ΜΜΜ -Οι συχνότητες στο μετρό
Γυναίκα με μάσκα στο μετρό της Αθήνας / ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού, μέσω της αποφυγής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βάζει με νέα μέτρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. \

Το υπ. Μεταφορών ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής πως ήδη ξεκίνησε ανάκληση των αδειών του προσωπικού, ενώ οι αρμόδιοι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.

»Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

»Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

»Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

»Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.
Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

»Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης –ιδίως η χρήση μάσκας– και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
 

ΟΑΣΑ: Πώς θα εκτελούνται τα δρομολόγια

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ αναφέρει ότι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών, ενισχύεται από αύριο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ).

Ειδικότερα, κατά τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά. Αντίστοιχα, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, βάσει του νέου προγραμματισμού, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων. Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του Οργανισμού που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Το επιβατικό κοινό καλείται να τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική.  
Στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών / πιστωτικών καρτών.
Η χρήση των ανελκυστήρων απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Τέλος, σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα-47 στη Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα-47 στη Θεσσαλονίκη
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα-47 στη Θεσσαλονίκη
«Καμπανάκι» από Τσιόδρα και Χαρδαλιά-Αυτά είναι τα νέα μέτρα
«Καμπανάκι» από Τσιόδρα και Χαρδαλιά-Αυτά είναι τα νέα μέτρα
Τα επιστημονικά δεδομένα επιβάλλουν τη χρήση της μάσκας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για χερσαία σύνορα, γάμους και νυχτερινά κέντρα.
«Καμπανάκι» από Τσιόδρα και Χαρδαλιά-Αυτά είναι τα νέα μέτρα
Ελεγχοι και παραβάσεις στα νησιά για τον κορωνοϊό
Ελεγχοι και παραβάσεις στα νησιά για τον κορωνοϊό
Σφραγίστηκε μπαρ στη Σύρο, επιβλήθηκε πρόστιμο σε μπαρ στη Μύκονο. Για μάσκες έγιναν 51 έλεγχοι σε Κέα, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μήλο και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις.
Ελεγχοι και παραβάσεις στα νησιά για τον κορωνοϊό
Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια
Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια
Εγκύκλιος για υποχρεωτικό μοριακό έλεγχο σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.
Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδεια