Εθνικό lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Μητσοτάκης - Τι θα ισχύει με τα sms

NEWSROOM
Εθνικό lockdown ανακοινώνει στις 12 ο Μητσοτάκης - Τι θα ισχύει με τα sms
Φωτογραφία: Eurokinissi

Γενικό lockdown, σαν αυτό που ισχύει ήδη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Υπό την πίεση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού (χθες ανακοινώθηκαν 2.646 νέα κρούσματα) οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν στον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε αυτή τη λύση ώστε να περιοριστεί άμεσα η διασποτά του ιού.

Γι' αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός σήμερα θα ανακοινώσει καραντίνα τριών εβδομάδων που ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο (07/11) Σε αντίθεση με το α' κύμα της πανδημίας τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα γυμνάσια, αφού τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά.

Από τις 5:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην α' φάση της πανδημίας. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, θα γίνεται με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

Ωστόσο, από τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας για ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

ΣΧΕΤΙΚΑ