Την επόμενη εβδομάδα η εισήγηση για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία

NEWSROOM
Την επόμενη εβδομάδα η εισήγηση για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία
Ο Ν. Χαρδαλιάς / Eurokinissi

Η στρατηγική για το self testing αναλύθηκε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Στην ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η συμπληρωματική στρατηγική του self testing, ανέφερε ότι η Επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να συζητήσει για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και για τα σχολεία. Αμέσως μετά την εισήγησή τους θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων, σε ένα διαφορετικό, πιο ασφαλές, περιβάλλον. «Δημιουργεί ξεκάθαρα νέες δυνατότητες. Είναι ένα όπλο που δεν είχαμε στη διάθεσή μας», σημείωσε.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης μάχης, με την κούραση από την πολύμηνη προσπάθεια να κάνει το τελευταίο μίλι το πιο δύσκολο, το πιο απαιτητικό. Κάθε βήμα, όμως που κάνουμε, μας φέρνει πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού. Στη μέρα, που χάρη στον εμβολιασμό, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια σε αγαπημένες συνήθειες που μας έχουν λείψει, παρέα κυρίως με τα αγαπημένα μας πρόσωπα», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαγωνισμός για τα self test με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές
Ερωτηθείς για το self testing και για τις κατηγορίες που εξαπολύει η αντιπολίτευση ότι «κάνουν το self testing στοχευμένα για να πάρει τον διαγωνισμό η Siemens», ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Την ώρα που υπάρχει ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για τα τεστ δυστυχώς κάποιοι επιδίδονται σε ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, σε ψέματα και ανοησίες. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έχει πει και η επιστημονική επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός, οι προδιαγραφές του διαγωνισμού πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας μας, δεν ευνοούν καμία μα καμία εταιρεία ούτε βεβαίως την Siemens που αναφέρατε και μας κατηγορούν, που δεν προκύπτει καν αν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνουν λίγη υπομονή όσοι κατηγορούν κι ας περιμένουν το αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ