Πέτσας: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο

NEWSROOM
Ο Στέλιος Πέτσας
Ο Στέλιος Πέτσας/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων. Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά και όχι απότομα.

«Είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες. Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές. Η πρόθεση είναι πρόθεση, αλλά και τα στοιχεία είναι στοιχεία. Και το λιανεμπόριο και τα σχολεία είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να ανοίξουν, για να εκμεταλλευθούμε την περίοδο μέχρι το Πάσχα, αλλά όλα είναι σχετικά και με τα δεδομένα».

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας είπε «δεν είμαστε σήμερα στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο ούτε τον Μάιο – Ιούνιο θα είμαστε σε ίδια κατάσταση με τους ίδιους μήνες του 2020. Το Ισραήλ έχει προχωρήσει πολύ στους εμβολιασμούς, εδώ στην Ελλάδα έχει ήδη εμβολιαστεί πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι και εντείνεται η διαδικασία, προς όφελος και του τουρισμού και όλα αυτά συνυπολογίζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ