Πέτσας: Τα τρία μέτρα στήριξης για την εστίαση

NEWSROOM
Ο Στέλιος Πέτσας
Ο Στέλιος Πέτσας/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε για την χαλάρωση των μέτρων και την ενίσχυση που θα λάβει ο κλάδος της εστίασης. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε αρχικά ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει να ακούσει την άποψη των ειδικών πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια. Παράλληλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει την κούραση τω πολιτών από το lockdown, αλλά πρέπει να κοιτάξει και το καλό της δημόσιας υγείας.

Αναφορικά με το ποια δραστηριότητα έχει προτεραιότητα, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να στηριχθούν οι κλάδοι. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά του η κυβέρνηση το έχει κάνει πράξη.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης. Όπως υπογράμμισε έχουν γίνει τρεις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αρχικά οι Δήμοι έχουν στηριχθεί με έκτακτη ενίσχυση 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί η αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών.

Παράλληλα έχει δοθεί παράταση στα μισθώματα για 3 χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων. Τέλος υπάρχει και μείωση των δημοτικών τελών για τα κέντρα διασκέδασες τα οποία πλέον δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με την υπόλοιπη εστίαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ