Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από ηλεκτροπληξία, σε εργατικό δυστύχημα

NEWSROOM
Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από ηλεκτροπληξία, σε εργατικό δυστύχημα
AΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε εργατικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για εργαζόμενους σε εργολάβο του Ακτωρα -ο οποίος εκτελούσε εργασίες της ΔΕΗ και στον οποίο είχε δοθεί εντολή να αποκαταστήσει βλάβη σε μία κολόνα - και κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Οι δύο νεκροί είναι Έλληνες και ο τρίτος αλβανικής καταγωγής, που ζούσε σε κοντινό χωριό, ενώ υπάρχει ένας τραυματίας που φέρει εγκαύματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Στο τόπο της τραγωδίας βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής με πυροσβέστες.

Οπως αναφέρει το evima, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη, εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωσή του, έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στη μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε, αυτό με τη σειρά του έπεσε στους τρεις εργαζόμενους στην κολόνα. Τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt, επιφέροντας ακαριαίο θάνατο. Δεν έχουμε ακόμα την εικόνα, γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», είπε ο κ. Αδαμίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ