Μειωμένα ενοίκια: Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων

NEWSROOM
Ακίνητα στην Αθήνα
Ακίνητα στην Αθήνα/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ένα από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη των πολιτών ήταν η μείωση ενοικίου για τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή ή ακόμα και μηδενικά ενοίκια σε κάποιες επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

Από την Τρίτη (20/4) οι ιδιοκτήτες ακινήτων άρχισαν να βλέπουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που δικαιούνται ως αποζημίωση από το κράτος για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τους μήνες Νοέμβριο 2020 – Ιανουάριο 2021 και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που θα δοθεί φτάνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 100.000 δικαιούχους. Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που το προηγούμενο διάστημα είχαν κάνει διορθώσεις στις δηλώσεις που είχαν υποβάλει για τους δυο τελευταίους μήνες του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η πληρωμή των αποζημιώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια για το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποζημίωση του Μαρτίου καταβάλλεται χωρίς οι ιδιοκτήτες να χρειάζεται να υποβάλουν την σχετική δήλωση Covid. Οι πληρωμές θα γίνουν με βάση τις δηλώσεις Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ