Σκυλακάκης: Δεν θα υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή 8

NEWSROOM
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι ο έβδομος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι και το τελευταίος.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν υπάρχει εξαγγελία για επιστρεπτέα προκαταβολή 8 καθώς αυτή “υποκαθίσταται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών “.

Ερωτηθείς για το αν θα δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις που πρόκειται να ανοίξουν τον Μάιο, όπως εκείνες της εστίασης, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Μετρητά για τις επιχειρήσεις υπάρχουν με τα προγράμματα εστίασης και τουρισμού που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα και με την επιδότηση των παγίων δαπανών, για την οποία πρέπει να υπάρχει μια εικόνα από τις φορολογικές δηλώσεις τις φετινές, ενώ επιπλέον συλλέγουμε στοιχεία από όλα τα προγράμματα για να δούμε τι έχει λάβει και ποιος, καθώς δεν μπορούν τα μέτρα να είναι μονοκλαδικά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το πρόγραμμα παγίων δαπανών έχει ως στόχο την διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, για αυτό έχει προϋπόθεση να υπάρχει προσωπικό στις επιχειρήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ