Πέτσας: Έχουν δοθεί 39 δισ. για στήριξη της οικονομίας

NEWSROOM
Ο Στέλιος Πέτσας
Ο Στέλιος Πέτσας/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε ότι το κράτος έχει δώσει 39 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι αυτό δείχνει πως η κυβέρνηση έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη για την Ελληνική Οικονομία.

“Δανειστήκαμε 22 δισεκατομμύρια ευρώ από το εξωτερικό, δηλαδή την ώρα που καθηλώνονταν τα εισοδήματα στη χώρα μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία από το εξωτερικό εισέρευσαν 22 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της χώρας επειδή ακριβώς είχε αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη”, ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια ο κ.Πέτσας επισήμανε ότι από τον Ιούνιο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2021 επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ ιδιωτικών καταθέσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, αυτή είναι άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης. Παράλληλα έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών 28 δισεκατομμύρια ευρώ κόκκινα δάνεια. Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει της επιχειρήσεις και τον Μάιο με μια σειρά από μέτρα στήριξης.

Τέλος ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη κατάργηση του SMS για τις μετακινήσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι όποια απόφαση παρθεί θα είναι μετά το Πάσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ