Ζαχαράκη: Χαμηλές οι κρατήσεις αλλά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τον τουρισμό

NEWSROOM
Η Σοφία Ζαχαράκη
Η Σοφία Ζαχαράκη/ φωτογραφία Eurokinissi

Λίγος καιρός απέμεινε για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας. Στις 14 Μαΐου οι χώρα μας θα ανοίξει και πάλι τα σύνορά της για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ότι αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, ήδη κάποιοι τουρίστες έχουν έρθει στη χώρα μας ακολουθώντας όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα.

Η κ. Ζαχαράκη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επίπεδα ίδια με της περσινής χρονιάς, αλλά τόνισε ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για τη συνέχεια. Παράλληλα υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα όσων αναζητούν προορισμό διακοπών, σύμφωνα με τις κορυφαίες μηχανής αναζήτησής.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι οι προβλέψεις δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τέλος, ανέφερε ότι το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, παρατάθηκε και για φέτος και μάλιστα, αναμένεται να διευρυνθεί η λίστα των δικαιούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ