Προορισμός συνεδριακού και εναλλακτικού τουρισμού η Κεντρική Μακεδονία

NEWSROOM
Η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από ψηλά
Φωτογραφία: Shutterstock

Σε προορισμό συνεδριακού και εναλλακτικού τουρισμού αναδεικνύει την Κεντρική Μακεδονία ένας νέος θεσμός που δημιουργήθηκε πριν από μερικές μέρες με πρωτοβουλία του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Thessaloniki Convention Bureau (TCB) και τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το πρώτο «Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki», μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και έφερε κοντά επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας στο πλαίσιο Β2Β επαφών μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από 52 επιχειρήσεις της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν διαδικτυακά με 63 αυστηρά επιλεγμένους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς από 15 χώρες, με κύριες τις Γερμανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 400 διαδικτυακές προκαθορισμένες B2B συναντήσεις, με στόχο την ανάδειξη των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και τη διερεύνηση περαιτέρω συνεργασιών.

Το «Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του 2021 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που μεταξύ άλλων δράσεων περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις στοχεύοντας στην ενίσχυση του ονόματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην αποτελεσματική προώθηση και τη στρατηγική τοποθέτησή της ως έναν προορισμό με ποικιλία θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Στόχος άλλωστε της Περιφέρειας και του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Thessaloniki Convention Bureau (TCB) είναι να γίνει η διοργάνωση ένας σημαντικός τουριστικός θεσμός που θα γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και θα φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη κορυφαίους πελάτες απ' όλες τις σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Σε δηλώσεις του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος υπογράμμισε ότι «κάθε προσπάθεια προβολής ενός προορισμού από θεσμικούς φορείς, όπως είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής».

Για τη διοργάνωση «Connect Tourism & Travel Event Thessaloniki» ανέφερε ότι τονίζει τη λειτουργική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τους προορισμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που συνδυάζει την αστική περιήγηση με τις δραστηριότητες στη φύση, την επίσκεψη μοναδικών αρχαιολογικών χώρων, τη γνωριμία με τοπία μοναδικής ομορφιάς, σε μια περιοχή με τουρισμό 365 ημερών το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ