Περιφέρεια Αττικής: Ασφαλτοστρώσεις, ύψους 5 εκατ. ευρώ, σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Αθηναίων

NEWSROOM
Η οδός Πατησίων
Η οδός Πατησίων/ Φωτογραφία Eurokinissi

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης στους κεντρικούς δρόμους του δήμου Αθηναίων, από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ, αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Σύμφωνα με τη μελέτη έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες εργασίες, ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα, ανύψωση και καταβιβασμό φρεατίων επίσκεψης, καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής και εργασίες οριζόντιας σήμανσης, σε δρόμους την περιοχή του κέντρου όπως: Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Πατησίων, Ακαδημίας, Αμερικής, Λεωφ. Υμηττού, Χαρ. Τρικούπη, Βουλής Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Τα εναπομείναντα τμήματα της 3ης Σεπτεμβρίου και Σωκράτους (από Μάρνη έως Ευριπίδου) θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουλίου, αφού περατωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του υπόγειου δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Με αφορμή τις παρεμβάσεις, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια εστιάζει στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και στην άμβλυνση των επικίνδυνων σημείων, στο σύνολο του οδικού δικτύου ευθύνης της, σημειώνοντας: «Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί στα έργα των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 85 εκατ. ευρώ. Με τα έργα αυτά συμβάλλουμε στη μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας και δημιουργούμε ένα οδικό δίκτυο σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

ΣΧΕΤΙΚΑ