Εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη λεωφ. Βάρκιζας-Σουνίου

NEWSROOM
εργα στη βάρκιζας σουνίου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο 42ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφ. Βάρκιζας-Σουνίου, στη θέση «Ευκάλυπτα», όπου πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, μετέβη ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Θ. Αυγερινό, τον δήμαρχο Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, τον αρμόδιο εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, Θ. Κατσιγιάννη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτη και υπηρεσιακά στελέχη.

Το ενδιαφέρον του για την περιοχή, καθώς και την ανάγκη βελτίωσης της κατάστασης, εξέφρασε στον περιφερειάρχη και ο τέως επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή.

Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης, διαρκής στόχος της περιφέρειας είναι η ασφάλεια των πολιτών, με την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την άρση των δυσχερειών μέσω ουσιαστικών παρεμβάσεων σε επικίνδυνα σημεία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τη λεωφ. Βάρκιζας-Σουνίου, καθώς είναι το πρώτο σημείο στη σχετική μελέτη που εκπόνησε η αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και στη διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου, με επαναδιαγράμμιση του οδικού άξονα, από το ναό του Ποσειδώνα έως τον κόμβο της Αγ. Μαρίνας.

Θα ακολουθήσει κατακόρυφη σήμανση, με τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων για την επικινδυνότητα της περιοχής, προειδοποιητικοί σηματοδότες και διατάξεις μέτρησης της ταχύτητας των οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ